AlihankintaHeat: Suomalainen antenniyritys esille

Eilen Tampereella päättyneillä Alihankinta-messuilla oli esillä lähes tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta. Startup-yritysten AlihankintaHeatissa oli mukana myös tamperelainen Radientum, joka on keskittynyt antennisuunnitteluun IoT- ja RFID-lähiyhteyksille.

Tampereen Hermiassa toimiva Radientum on antennisuunnitteluun erikoistunut yritys, joka tarjoaa testauspalveluja sekä tuotekehitystä. Viime kesänä yritys liittyi mukaan kansainväliseen RAIN RFID -alliansiin, joka edistää UHF RFID -teknologioiden käyttöönottoa.

”Tällaiseen globaalisti arvostettuun alliansiin mukaan meneminen on osoitus siitä, että antenniteknologioiden ja RFID -tuotteiden saralla kiinnostus kasvaa tulevaisuudessa”, kertoi kesällä yrityksen osakas ja suunnittelija Masoumeh Hasani.

Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere

Radientumin asiakkaita ovat muun muassa Parkkisähkö, Icraft ja Enevo. Yrityksellä on Tampereen Hervannassa täysin varustettu antennilaboratorio, kaiuton huone mittaus- ja testauslaitteineen.

Alihankinnassa oli kotimaisten yritysten lisäksi laajalti kansainvälisiä näytteilleasettajia. Kiinnostusta on nostanut varmasti Suomen teollisuuden suhdanteiden paraneminen.

’’Kansainvälisten vieraiden aktiivisuus tapahtumaa kohtaa kertoo, että Suomen markkinat ja teollisuus kiinnostavat maailmalla’’, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Nousutunnelmista huolimatta kävijämäärissä jäätiin hieman viime vuotta alemmaksi. Tänä vuonna kävijöitä oli 17684 kun vuosi sitten tapahtuma vieraili 18310 kävijää. Vuonna 2014 kävijöitä oli 16893.

Seuraavat Alihankinta-messut järjestetään Tampereella 25.–27.9.2018. Nyt jo toista kertaa järjestetty AlihankintaHEAT liitetään ensi vuonna tiukemmin osaksi varsinaista alihankintatapahtumaa. Aklihankinta-messut  juhlii ensi vuonna myös 30 vuottaan.

Kuva: Radientumista Christine Nguyen ja yrityksen toimitusjohtaja Jukka Sjöstedt. Kuvaaja Laura Vanzo/Visit Tampere

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017