Koteihin oma sähkövarasto – akut sähköautoista

Eaton on kehittänyt yhdessä autovalmistaja Nissanin kanssa uudenlaisen kodin sähkövarastoratkaisun, jossa hyödynnetään sähköautoista poistettuja akkupaketteja. Yritys esittelee uutuutta parin viikon päästä Helsingissä järjestettävässä Teknologia 2017-tapahtumassa.

Eatonin xStorage HOME yhdistää yrityksen häiriöttömän sähkönsyötön UPS-asiantuntemuksen ja japanilaisen autovalmistajan sähköauto-osaamisen  Akkuina käytetään Nissanin Leaf-sähköautoista poistettavia akkupaketteja.

Vaikka ne eivät enää sovellu autokäyttöön niin  akuissa kuitenkin edelleen riittävästi kapasiteettia kotitalouksien tarpeisiin. Uudessa xStorage-järjestelmässä nämä entiset sähköauton  ’Second life’ -akut varastoivat aurinkosähkön ja Eatonin UPSit sähkövaraston saumattoman hallinnan.

XStorage HOME -ratkaisu on mahdollista liittää suoraan kodin aurinkosähköjärjestelmään, mikä helpottaa asennusta ja käyttöä. Eaton etsii tällä hetkellä yhteistyöpartnereita vastaamaan asennuksista Suomessa.

”Kiinteistö- ja sähköinfrastruktuuri kehittyy jatkuvasti ja paikallinen sähkön varastointi tulee yleistymään lähivuosina. Omavaraisuus auttaa myös stabiloimaan sähköverkkoa’’, sanoo Eatonin kehitysjohtaja Pasi Pesonen.

Sähköautovalmistaja Tesla lanseerasi akkupohjaisen  kotisähkövaraston runsas vuosi sitten.

LISÄÄ: Eaton (LINKKI), XStrorage-tuotetieto (LINKKI) ja pdf (LINKKI). Tuote on esillä Teknologia17-messuilla Eatonin osastolla 6e69.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017