European Digital Summit: Nokia ja Bosch demoavat 5G-tekniikkaa

Nokia ja Bosch esittelevät Tallinnassa pidettävässä European Digital Summit -huippukokouksessa kehittämänsä demon, joka mallintaa sitä, miten 5G-matkapuhelinstandardi mahdollistaa moninaisten Industry 4.0 -ratkaisujen toteuttamisen.

5G-standardi kymmenkertaistaa mobiilidatan siirtonopeuden yli kymmeneen gigabittiin sekunnissa parantaen sekä tiedonsiirron reaaliaikaista suorituskykyä että luotettavuutta.

Bosch ja Nokia esittelevät demon Tallinn Digital Summit -huippukokouksessa.

Molemmat ovat keskeisiä edellytyksiä sille, että tehtaiden ja tuotantolinjojen sadat miljardit älylaitteet ja anturit voidaan verkottaa langattomasti ja että tuotannon valtavia datamääriä voidaan prosessoida luotettavasti.

”Tutkimme yhdessä Nokian kanssa mahdollisuuksia, joita 5G-verkon suuri kaistanleveys avaa tulevaisuuden tehtaille”, sanoo Bosch Rexrothin toimitusjohtaja Rolf Najork .

”Haluamme laajentaa 5G-yhteistyötä Nokian kanssa myös muille alueille, kuten lisättyyn todellisuuteen, sisäisten materiaalivirtojen käsittelyyn käytettävien itsenäisten ja automatisoitujen kuljetusjärjestelmien kehittämiseen sekä pilvipohjaisiin tuotantosovelluksiin”, sanoo  Bosch Rexrothin toimitusjohtaja Rolf Najork.

”Uuden standardin käyttöönoton myötä Bosch Rexroth tarjoaa myös 5G-yhteensopivia tuotteita ja ratkaisuja, joiden avulla asiakkaamme voivat kasvattaa tuottavuuttaan”, hän lupailee tulevaisuuden tuotteistoa.

TAUSTAA: Tallinn Digital Summit

Bosch ja Nokia esittelevät demon Tallinn Digital Summit -huippukokouksessa 29.9. Viro isännöi huippukokousta osana EU-puheenjohtajuuskauttaan.

Monet eurooppalaiset valtioiden ja hallitusten päämiehet osallistuvat tapahtumaan. Tilaisuuden tavoitteena on jakaa tietoa digitaalisten teknologioiden tulevaisuudesta ja niiden vaikutuksista jokapäiväiseen elämään ja teollisuuden menestykseen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017