Päiväkoteihin sisäilmaa mittaavat IoT-anturit

Vantaalaisen päiväkodin lapset liimasivat pieniä Telian toimittamia mittausantureita seinille, jotta heidän vanhemmat voisivat seurata päiväkodin sisäilman laatua reaaliajassa netin välityksellä.

Tietoliikenneoperaattori Telian kehityspäällikkö Arttu Aho on jo vuoden verran suunnitellut tiiminsä kanssa sisäilman laatua ja ominaisuuksia mittaavaa palvelua.

Nyt Telia IoT-Office on valmis ja ensimmäistä kertaa lasten käyttämissä tiloissa. Ensimmäisenä niitä asennettaan Vantaan Hiekkaharjuun sekä Keravan Ahjotien päiväkotiin sekä Ouluun Aarresaaren päiväkotiin.

”Sisäilmasta puhutaan niin paljon. Kyllähän meitä kiinnostaa tietää, millä tolalla se on. Olisi mukavaa jakaa tätä tietoa myös lasten vanhemmille.”, Telian Aho sanoo.

Kolmeen päiväkotiin asennetut anturit mittaavat sisäilman lämpötilaa, kosteutta, hiilidioksidin määrää sekä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä Niillä voidaan mitata myös tilojen käyttöastetta ja taustameteliä.

Telian  IoT Office -mittausjärjestelmää ovat olleet kehittämässä operaattorin itsensä lisäksi mittausantureiden tekniikkaa valmistava Yanzi Networks Ruotsista.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017