Anturimokkulaan montaa radioprotokollaa

Urheilukellovalmistaja Suunto tarjoaa pienikokoista anturimoduulia, joka tukee Bluetooth 4.0 LE lisäksi muun muassa Bluetooth 5-, Bluetooth Mesh- ja ANT-protokollia. Ytimenä on norjalaisen Nordic Semiconductorin moniprotokollapiiri.

Suunnon Movesense on langaton anturimoduuli, joka on suunniteltu erityisesti urheilusovelluksiin, terveyssovelluksiin, logistiikan tarpeisiin ja pelisovelluksiin. Moduulia voidaan käyttää itsenäisenä tai sen voi integroida vaatteisiin.

Suunnon Movesense-moduuli sisältää anturit yhdeksän akselin liikkeelle (kiihtyvyysmittari, gyroskooppi ja magneettimittari) sekä lämpötila, syke ja EKG.

Moduuli painaa 10 grammaa. Se on iskunkestävä ja vedenpitävä. Moduuli toimii vaihdettavalla CR 2025 Li-ion -akulla.

Koska kyseessä on valmiiksi koteloitu valmis laite, ei sovelluksen kehittäjän tarvitse ryhtyä omaan laitteistosuunnitteluun tai laitevalmistukseen.

Suunto tarjoaa Movesense-moduulille  avoimen ympäristön langattomien liiketunnistusratkaisujen kehittäjille. Siinä olevan ohjelmointirajapinnan (API) ja ohjelmistokirjastojen avulla voidaan toteuttaa omia sovelluksia anturille ja kehittää siihen liittyviä iOS- ja Android-mobiilisovelluksia.

LISÄÄ: Nordic Semiconductor (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), Mesh-Bluetooth-artikkeli Uusiteknologia 2/2017:ssa (LINKKI, issuu) ja muut Bluetooth-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!