Tietoturvakurssi verkko-opetuksena – viimeksi 50 000 henkilöä

Helsingin yliopiston ja F-Securen suosittu tietoturva-alan Mooc-kurssi taas käyntiin. Verkkokurssin opetus alkaa lokakuun lopussa. Viime vuonna kurssia seurasi yli 50 000 henkeä niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa. Kirjautuminen kurssille avautuu lokakuun lopussa.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos ja F-Secure käynnistävät toistamiseen yhteistyössä tietoturvaan liittyvän ilmaisen ja kaikille avoimen Mooc-kurssin verkossa.

Cyber Security Base with F-Secure -kurssin tavoitteena on tukea työllistymistä tietoturva-alalle. Mooc edellyttää perustietoja koodauksesta ja tietoturvan kurssimateriaalin myös tietoverkoista ja internet-turvallisuudesta.

Verkkokurssi alkaa tiistaina 31.10.2017. Se kuuluu tietojenkäsittelytieteen valinnaisiin opintoihin, ja sille voivat osallistua myös muut kuin yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Englanninkielisen kurssin laajuus on alustavasti 1-10 opintopistettä niin, että laajuuden voi itse valita. Kurssin toteutuksessa on mukana myös Avoin yliopisto.

’’Viime kerralla tarjontaamme seurasi noin 50 000 henkeä, lähes 5000 ihmistä teki tehtäviä ja noin tuhat suoritti kurssin osia tai sen kokonaan. Tämä kertoo kyllä siitä, että tietoturva kiinnostaa monilla aloilla’’, sanoo tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja Sasu Tarkoma Helsingin yliopistosta.

Cyber Security Base with F-Secure -kurssin avajaistilaisuus pidetään tiistaina 31.10.2017 kello 10. Siitä alkaen kurssille voi kirjautua sisään.

LISÄÄ: Helsingin yliopiston Cybersecurity Mooc (LINKKI) sekä muut Mooc-kurssit (LINKKI)

TAUSTAA:

Termi Mooc tulee sanoista ”Massive open online course” ja tarkoittaa kaikille avointa ilmaista verkkokurssia. Sille on tyypillistä iso osanottajamäärä, vapaa osallistuminen ja opiskelun ja harjoi­tusten suorit­taminen verkossa. Kurssimaista Mooceissa on se, että ne noudattavat aikataulua, jolloin kurssin suorittajat voivat keskustella ja opiskella yhdessä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!