Nissan toi robottiauton Tokion kaduille

Nissan testaa Tokion kaduilla robottiautonsa prototyyppiä, jonka kaupallinen versio on tulossa käyttöön  vuodesta 2020 alkaen. Testeissä käytössä oli uusimmalla ProPILOT-versiolla ryyditetty Infiniti Q50-malli.

Järjestelmien avulla keinoäly analysoi reaaliajassa monimutkaisia skenaariota navigoidakseen sujuvasti haastavissa kaupunkiolosuhteissa kuten vilkkaissa risteyksissä. Auto toimii itseohjautuvasti kaupunkiajossa ja moottoriteillä kuljettajan valittua navigointijärjestelmästä kohdeosoitteen. Itseohjautuva ajo jatkuu perille asti.

Prototyypisssä on käytössä 12 kaikuluotainta, 12 kameraa, yhdeksää millimetriaalto-tutkajärjestelmää, kuutta laserskanneria ja teräväpiirtokarttaa.

”Seuraavan sukupolven ProPILOT-prototyyppi ilmentää teknologiaa, joka on saatavilla vuodesta 2020 lähtien’’, kertoo Nissanin tutkimustoiminnasta vastaava Takao Asami.

Nissanin ProPILOT-teknologialla, mikä mahdollistaa itseohjautuvan ajon moottoritien yhden kaistan sisäpuolella. ProPILOT-osuus tulee saataville Nissan Serena-, X-Trail- ja Rogue-malleihin. ProPILOT tulee myös Qashqaihin vuoden 2018 aikana.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!