Raha avittaa avoimen tietokannan kasvua

Sunille MySQL-ohjelmansa myynyt Michael ”Monty” Widenius hakee uutta kasvua Alibaban johdolla MariaDB-tietokantaohjelmalleen. 23 miljoonan rahoitusruiskeessa ovat mukana  Teollisuussijoituksen lisäksi Intel, California Technology Ventures, SmartFin ja Open Ocean.

Yhdistettynä keväällä Euroopan investointipankilta (EIP) saatuun 25 miljoonan euron rahoitukseen yhtiön tämän vuoden aikana saama rahoitus nousee 48 miljoonaan euroon.

MariaDB on vapaan yhteisön kehittämä relaatiotietokantajärjestelmä, joka on lisensoitu GNU GPL -lisenssillä. Sitä kehittää sama yhteisö kuin alkuperäistä MySQL:ää.

Sitä kehitetään Wikipedian tietojen mukaan niin, että yhteensopivuus MySQL:än kanssa on mahdollisimman hyvä. MariaDB on saatavilla Linuxille ja Windowsille.

MariaDB tavoittaa yli 60 miljoonaa kehittäjää osana jokaista merkittävää Linux-jakelupakettia sekä yhä kattavammalla saatavuudella maailman suurimpien pilvipalvelutarjoajien kautta.

MariaDB on oletuksena Linux-jakelupaketeissa kuten Red Hatissä, Ubuntussa ja SUSEssa, joilla on yhteensä yli 60 miljoonaa käyttäjää. MariaDB soveltuu käytettäväksi hybridimallisissa, julkisissa ja yksityisissä pilvissä esimerkiksi Dockerin, Microsoft Azuren, AWS:n ja OpenStackin kaltaisten teknologioiden kanssa.

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!