Suomeen lisää älylääkekaappeja – Kuopiosta

Kuopiolainen Newicon vauhdittaa lääkehuollon automatisointia sairaaloissa ja terveyskeskuksissa valmistamallaan älylääkekaapilla. Yritys on tehnyt tehnyt puitesopimuksen EMed Icon-kaappien toimituksista Istekin kanssa suomalaisiin sairaaloihin ja terveyskeskukseen.

Älykaappien valmistaja Newicon odottaa puitesopimuksen tuovan tilauksia useiden miljoonien eurojen edestä. Puitesopimus avaa ovet terveyskeskuksiin, kun tähän mennessä Newicon on toimittanut älylääkekaappeja vain sairaaloihin. Esimerkiksi Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on ollut 64 älylääkekaappia jo vuodesta 2015 saakka.

Puitesopimuksen takana ovat Istekin asiakasomistajat: seitsemän sairaanhoitopiiriä, neljä kaupunkia, yksitoista kuntaa ja yksi kuntayhtymä. Ensimmäisenä liikkeellä on Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, joka hankkii kuusi älylääkekaappia Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Lääkehuoltoa automatisoidaan potilasturvallisuuden lisäksi lääkkeiden saatavuuden parantamiseksi. Automaatiolla haetaan lääkehuoltoon myös kustannussäästöjä, joita syntyy esimerkiksi vähentyneestä lääkehävikistä.

Kuopiolainen Newicon on toimittanut lääkehuollon automaatioratkaisuja lähes sataan apteekkiin ja sairaala-apteekkiin Suomessa, Tanskassa, Venäjällä, Israelissa ja Iranissa. Henkilökuntaa kuopiolaisyrityksessä on yli 50.

Kuva: Newiconin kehittämän älykaappiratkaisun edessä yrityksen avainasiakaspäällikkö Lauri Rissanen (vas.) ja Istekki Oy:n kehittämispäällikkö Harri Kumpulainen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!