Valmet Automotive laajentaa Turkuun

Uudenkaupungin autotehdas Valmet Automotive laajentaa suunnittelupalvelujaan Turkuun. Yritys painottaa suunnittelustrategiassaan uutena akkujärjestelmiä ja sähköisen liikenteen ratkaisuja. Turun suunnittelutoimistolle kaavaillaan tärkeää roolia strategian toteutuksessa.

Valmet Automotiven lähtee suunnittelukeskuksen lisäksi yhteistyöhön Turun ammattikorkeakoulun kanssa akkujärjestelmiin ja sähköajoneuvoihin liittyen. Valmet Automotive hakee autojen valmistuksen lisäksi uutta kasvua juuri suunnittelusta ja akkutekniikoista.

Uusimpana Valmet Automotive panostaa akkuteknologian paketointiin. Kuvassa sähköisen Avant-työkoneen akkupaketti.

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen kertoi viime Teknologia17-messuilla akkualueen voivan tuoda yritykseen viiden vuoden sisään jopa satojen miljoonien bisneksen Suomessa ja yrityksen muissa toimintamaissa.

Ensimmäisenä Valmet Automotive aloittaa akkupakettien toimittamisen Avant e6-kuormaajaan Uuden kaupungin autotehtaalta.

Avantin ammattikäyttöön tarkoitetun e6-kuormaajan litium-akkujärjestelmä on myös Valmet Automotiven suunnittelema.

Valmet Automotivella on yli 5000 osaajaa, joista Suomessa yli 4000. Muita toimipisteitä on Saksassa, Puolassa ja Espanjassa. Robotteja Uudenkaupungin tehtaalla on lähes 600 – eniten Suomessa. Teoreettinen tuotantomäärä on yli 100 000 autoa.

LISÄÄ: Valmetin akku-uutinen Teknologia17-messuilta (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!