Suomalaisyritys pohjustaa Kiina-kauppaa – Etlalta uusi kirja

Kaupan digitalisointiin erikoistunut suomalainen Suppilog lähtee yhteistyöhön Kiinan valtionyhtiöiden kanssa. Tarkoitus on kehittää pohjoismaisille valmistajille sähköinen myynti- ja tilauskanava kiinalaisille jälleenmyyjille. Lisää taustaa Suomen ja Kiinan kaupan kehitykselle antaa Etlan verkossa julkaisema Leijona ja Lohikäärme-kirja.

Suomalaisen Suppilogin yhteistyön keskiössä on Kiinan valtion tukema Silkkitie-konsepti, jonka yhtenä osana on äskettäin avattu rautatieyhteys Kouvolan ja Xi’anin välille. Silkkitie Suomesta Kiinaan kulkee läpi Venäjän ja Kazakhstanin.

Suppilog ja Kiinan valtion yrityskonserni ITL allekirjoittivat äskettäin kumppanuussopimuksen laajamittaisesta yhteistyöstä. Se kattaa suomalaisyrityksen ja sen tytäryhtiön Suppilog China Oy:n alustapalvelut ja niiden kehittämistä Kiinan markkinoille.

Osapuolet sekä heidän eurooppalaiset sekä kiinalaiset sopimuskumppaninsa tekevät yhteistyötä myös tullaukseen, huolintaan, markkinointiin ja myyntilupiin liittyvissä prosesseissa.

Suppilogin ratkaisuilla voidaan tehostaa yrityksen myyntiä, logistiikkaa, rahaliikennettä, asiakashankintaa sekä verkkokaupan ja kivijalan toimitusketjujen hallintaa. Suomessa yli 2000 yritystä käyttää Suppilogin alustaa. Tuotetta on tarkoitus viedä Kiinan lisäksi lähitulevaisuudessa myös muualle Eurooppaan ja Aasiaan.

Etlalta uusi Kiina-kirja – luettavissa pdf:nä verkosta!

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla on selvittänyt Suomen ja Kiinan taloussuhteita tänään julkaistussa tutkimuksessa ”Leijona ja lohikäärme – Suomen ja Kiinan taloussuhteet”.

Kirjan mukaan suomalaisten Kiinaan rekisteröityneiden tytäryhtiöiden lukumäärä on kasvanut lähes joka vuosi. Niin ikään kiinalaisten sijoitukset Suomeen ovat ripeässä kasvussa: vuonna 2015 Suomessa oli 16 kiinalaista tytäryhtiötä.

’’Kiinan markkinat ovat suuret ja kasvu on yhä ripeää. Suomi ja Kiina myös täydentävät toisiaan resursseiltaan ja osaamiseltaan, siitäkin syystä taloudellisessa yhteistyössä on vielä paljon kasvupotentiaalia’’, arvioi tutkimusjohtaja Markku Kotilainen Etlasta.

Tutkimuksessa on arvioitu myös Kiinan merkittävimpiä lähivuosien kehitystrendejä ja muutosvoimia, jotka voivat vaikuttaa Suomen ja Kiinan taloussuhteisiin. Osana tutkimusta tehtiin yrityskysely, joka selvitti yritysten tulevaisuuden näkymiä Kiinassa.

Kyselyyn vastanneet yritykset arvioivat Kiinan-vientinsä ja -tuontinsa sekä suorien sijoitustensa kasvavan vuosina 2017-2021. Yksikään vastanneista yrityksistä ei kertonut siirtävänsä tuotantoaan lähivuosina Kiinaan tai pois sieltä.

LISÄÄ: Leijona ja lohikäärme – Suomen ja Kiinan taloussuhteet, Markku Kotilainen ja Ville Kaitila, 162 s. Etla (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!