Autoelektroniikka nousee kasvun veturiksi

Tutkimusyhtiö IC Insights nostaa raportissaan autoelektroniikan puolijohdealan kasvuveturiksi lähivuosina. Aluetta nostaa sähköisten järjestelmien yleistyessä kaikissa automalleissa. Muilla alueilla kasvuprosentit jäävät pienemmiksi.

Yhdysvaltalaisen IC Insightin markkinaselvitys Market Drivers 2018 mukaan autoteollisuudessa puolijohdekomponenttien kysyntää kasvattavat sähkö- ja hybridimallien lisäksi uudet turva- ja automaattitekniikat. Niitä ovat esimerkiksi itsenäiseen ajoon, ajoneuvosta ajoneuvoon (V2V) sekä ajoneuvon ja muun verkoston (V2I) välisiin yhteyksiin tarkoitetut järjestelmät.

Autoteollisuuden elektroniikka kasvaa, koska uusin tekniikka tulee laajemmin saataville keskitason ja perustason autoissa.

IC Insight ennustaa autojen elektroniikkajärjestelmien myynnin kasvavan vuotuisella kasvuvauhdilla 5,4 prosentilla vuosien 2016 ja 2021 välisenä aikana (ks. kaaviota).

Autoteollisuus tarvitsee erityisesti lisää antureita, mekaniikan sähköistämiseen analogiatekniikkaa ja mikro-ohjaimia. Pelkäsyään niissä on IC Insightin raportin mukaan odotettavissa jo tänä vuonna 22 prosentin ja ensi vuonnakin 18 prosentin kasvu.

Autolaitteiden valmistus kasvaa

Autoteollisuuden osuus koko maailmanlaajuisesta elektroniikkalaitteiden valmistuksesta on kasvanut vain vähitellen vuosien varrella. Autojen elektroniikkalaitteiden arvioidaan olevan arviolta 9,1 prosenttia maailmanlaajuisten sähköisten järjestelmien kokonaismarkkinoista vuonna 2017.

Markkinan ennustetaan kasvavan 9,8 prosenttiin vuoteen 2021 mennessä. Autoteollisuuden jälkeen suurimpia kasvavia ovat robotiikan ja IoT-maailman aktivoima teollisuuselektroniikka 4,6 prosentilla. Sen sijaan perinteisen tietoliikenteen kasvu on 4,2 prosenttiin, kun älypuhelinten ja muiden mobiililaitteiden maailmanlaajuinen myynti saavuttaa saturaation.

LISÄÄ:  IC Insights (LINKKI) ja Market Drivers 2018 -raportti (LINKKI, pdf)

Kuva: Rohde & Schwarz

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017