Lisätty todellisuus sairaaloiden testeriohjauksiin – lisää Slushissa

Ohjelmistotalo Softability esittelee Helsingissä tällä viikolla Thermo Fisher Scientificille toteutettua lisätyn todellisuuden ratkaisua. Siinä Suomessa valmistettua analyysilaitetta voidaan ohjata Microsoft HoloLens-silmikon avulla. Lisää sovelluksia on luvassa joulukuun alun Slush-tapahtumassa.

Suomalaisen Softabilityn toteuttama HoloLens demo-sovellus tarjoaa virtuaalisen käyttöliittymän Thermo Scientific Varioskan Lux-mittauslaitteen operointiin ja mittaustulosten tarkasteluun.

Analysaattorin käyttäjä voi ohjata Microsoftin HoloLens-lasit laitetta virtuaalisen käyttöliittymän kautta ja valita halutun. esimerkiksi DNA-mittauksen, jolloin laite käsittelee ja analysoi tulokset valitun protokollan mukaisesti.

Mittauksen valmistuttua HoloLens-silmikkoon näytetään tulokset virtuaalisella mikrokuoppalevyillä kolmiulotteisesti ja eri värein. Kommunikointi analysaattorin kanssa tapahtuu HoloLensiä eleillä ohjaten, Wifi-yhteyden yli.

Uudenlaista lisättyä todellisuutta on esillä pääkaupunkeseudun HUS:n VR-laboratoriossa Helsingin Biomedicumissa.

HUS on ensimmäisten joukossa maailmassa avannut Helsingin sairaalakampukselle terveydenhuollon virtuaali- ja lisätyn todellisuuden (augmented reality, AR) ratkaisuja esittelevän HUS VR -laboratorion.

Uuden laboratorion avulla terveydenhuollon ammattilaiset ja muu yleisö pääsevät kokeilemaan terveydenhoitoon ja lääketieteen käyttöön suunniteltuja VR-/AR-sovelluksia.

Mukana olevat yritykset esittelevät omilla pisteillään tulevaisuuden terveydenhuollon sovelluksia, kuten esimerkiksi potilaiden kuntoutukseen, leikkauksiin, kuvantamisiin sekä näytteiden analysointiin räätälöityjä VR-/AR-sovelluksia.

Yritykiä ovat mukana muun muassa BetterDay Innovation, Softability, Disior Bonelogic, Peili Vision ja Adesante.

Softability julkistaa  AR-etätukipalvelun SLUSHissa

Thermo Fisher Scientificille toteutetun ratkaisun lisäksi Softability aikoo julkistaa joulukuun alussa Slush-tapahtumassa uudenlaisen etätukiratkaisun. Se on lisätyn todellisuuden AR-tekniikkaa hyödyntävä live-videotukiratkaisu, joka yhdistää yritysten teknikot ja asiantuntijat reaaliaikaisesti

Työntekijä voi livestreamata videota ja ääntä älypuhelimella tai älylaseilla (smart glasses) etäällä olevalle asiantuntijalle, joka näkee tietokoneeltaan videon välityksellä tarkan kuvan tilanteesta, matkustamatta itse paikan päälle.

Työntekijä voi kysyä vaikeaa työtehtävää suorittaessaan neuvoa asiantuntijalta, joka voi välittömästi ohjata työtä videon välityksellä ja korostaa ongelmakohtia videokuvan päälle merkintätyökalulla (annotaatio). Asiantuntija voi antaa työntekijälle yksityiskohtaisia ohjeita ja lähettää hänelle kuvia, linkkejä ja tiedostoja, jotka auttavat ratkaisemaan ongelmat nopeammin.

Uutta sovellusta voidaan käyttää sekä mobiililaitteilla (Android / iOS) että älylaseilla (esim. ODG R7 / R9), ja se tukee uusimpia lisätyn todellisuuden AR-teknologioita, jotka mahdollistavat mm. 3D-mallien visualisoinnin, merkkien tunnistamisen, objektien seurannan ja SLAM-teknologioiden hyödyntämisen (SLAM, simultaneous localization and mapping).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!