Optisia antureita hyvinvointielektroniikkaan – myös moduuleina

Silicon Labs on tuonut markkinoille optisten biometristen anturien perheen, jonka luvataan tarjoavan aiempaa kehittyneempää sykemittausta (HRM) sekä EKG-ominaisuuksia.  Tarjolla on myös moduulituotteet kehitykseen.

Silicon Labsin uutuudet yhdistävät valmistajan mukaan kuntoilu- ja hyvinvointielektroniikan pieniin mittoihin alhaisen virrankulutuksen ja suuren herkkyyden. Si117x-anturit on suunniteltu kunto- ja hyvinvointituotteisiin, kuten kelloihin, terveydenseurantarannekkeisiin, anturilaastareihin ja vaatteisiin.

Tarkka aaltomuodon mittaustekniikka mahdollistaa Silicon Labsin mukaan perinteisten sykkeen ja sykevälivaihtelun mittauksen lisäksi myös pulssitilavuuden mittauksen sekä stressi-analyysin.

LGA-koteloitu Si117x-anturi kuluttaa keskimäärin virtaa vähemmän kuin 50 μA (anturi ja ledi yhdistettyinä) jatkuvan sykkeen mittauksen suorittamisen aikana.

Moduulissa on sisäänrakennettu signaalien puskurointi ja kiihtyvyysmittari. Jokainen piiri tukee jopa neljää eri lediä (kaikkia voidaan käyttää samanaikaisesti), ja niiden ohjaimet ovat itsenäisesti ohjelmoitavissa virta-alueella 1,7 – 310 mA.

Muita ominaisuuksia ovat valoilmaisin, 24-bittinen ADC yli 100 dB:n dynaamisella alueella, I2C- ja SPI-liitännät, ohjelmoitava tapahtumien keskeytysmoottori, synkronointimoottori, isäntäkommunikaatioprosessori ja tulot kahdelle ulkoiselle valodiodille.

Si117x-anturi on koteloitu 3,7 mm x 7 mm kokoiseen 28-nastaiseeen LGA-koteloon. Yritys tarjoaa kehittäjille myös valmista kehitysratkaisua (kuvassa), joka osia ovat Si117x-anturimoduuli, HRM-algoritmi.

Tarjolla on myös Wireless Gecko SoCs Bluetooth-yhteydellä ja helppokäyttöinen rannepohjainen kehityspaketti. Yrityksen algoritmit on suunniteltu toimimaan EFM32 Gecko-mikro-ohjaimessa ja EFR32 Wireless Gecko SoC-piireissä.

LISÄÄ:  Silicon Labs (LINKKI), moduulien tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!