Slushissa myös tutkijat pääsevät ääneen

Messukeskuksessa järjestetään perinteisen Slush-sijoittajatapahtuman lisäksi tieteeseen keskittyvä sivutapahtuma. Sen avulla halutaan tuoda tutkijoita ja bisnesnäkökulmaista startup-maailmaa lähemmäs. Slushia voi seurata myös videoyhteyden kautta.

Slush-tapahtuman tiedepainotuksen toiveena on, että startupit voisivat kuulla tulevaisuuden ratkaisuista suoraan tutkijoilta, ja toisaalta tutkijat luoda vahvempia yhteyksiä tulevaisuutta voimakkaasti muovaaviin startup-yrittäjiin.

Yksi esimerkki on huomenna perjantaina 1.12., kun kymmenen post doc -tutkijaa nousee lavalle esittämään kunnianhimoiset tutkimusideansa kolmen minuutin pitch-esityksinä. Voittaja saa 100 000 euroa tutkimusideansa edistämiseen.

Palkinnon rahoittaa joukko suomalaisia säätiöitä, jotka uskovat, että juuri nuorten tutkijoiden riskirahoitusta tulisi lisätä.

Slush-tapahtuma alkaa tänään ja se kerää noin 20 000 kävijää eri puolilta maailmaa. Mukana on myös messutyyliin startupien lisäksi suuria teknologiatoimijoita. Esimerkiksi Samsung demoaa tapahtumassa tekoälytutkimustaan ja siinä ohessa myös yrityksen AI-, IoT- ja terveysteknologian tuotetarjontaa ja yhteistyökumppaneita.

Mukaan lukeutuvat muun muassa VR- ja AR-innovaatio 3DBear, neurokuntoutukseen keskittyvä Limbic Chair sekä tekoälyä hyödyntävä ja itseohjautuva 5-tason ajoteknologiaratkaisu AImotive.

LISÄÄ: Slush-tarjontaan voi tutustua live-videoyhteyksien kautta (LINKKI). Myös Helsingin Sanomien videostudio tarjoaa haastatteluita Slushista. Yksi kiintoisimpia on tänään kello 14.00 haastateltavaksi tuleva suomalaisen Varjon toimitusjohtaja Urho Konttori, jonka yritys kehittelee uudentyyppisiä virtuaalitodellisuuslaseja (LINKKI, HS).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!