Suomalais-drone lataa itsensä – automaattisesti

Imatralainen RumbleTools on kehittänyt uudenlaisen telakointiaseman pienkoptereille, josta käsin ne voivat suorittaa lentonsa ja tarvittaessa vaihtaa myös akunsa automaattisesti. Ratkaisu kulkee nimellä Automated Industrial Drone Platform.

 Akun lisäksi kopteriin voidaan tehdä telakointiasemassa automaattisesti tarvittavat huoltotoimenpiteet, mikä mahdollistaa jatkuvan autonomisen toiminnan. Siinä otetaan vastaan automaattisesti myös kerätty data jatkokäsittelyä varten.

RumbleToolsin AID-Platform julkaistiin eilen Tekesin Suomi 100 Lasissa! Smart city and environment -tapahtumassa. Tuote sopi mainiosti tapahtuman Smart city -teemaan, jossa ideoitiin myös älykaupunkien uudenlaisia logistiikkaratkaisuja.

”Ratkaisu ratkoo autonomisuudellaan juuri näitä ongelmia ja tuo erilaisiin dronen käyttötilanteisiin automaatiota’’, sanoo Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen. RumbleToolsilla on jo käynnissä tunnustelut maailman suurimpien pakettitoimittajien kanssa.

Tulevaisuudentutkija Risto Linturi arvioi yhtiön tiedotteessa, että nelikoptereiden itsenäiselle toiminnalle automaattinen telakointi ja akun vaihto ovat välttämättömyys.

RumbleToolsin AID-Platformia voidaan käyttää myös palovalvontaan tai partiointiin. Robottiasema voidaan modifioida myös muiden valmistajien kopterityypeille. Asema hyödyntää Schneider Electricin tekniikoita.

LISÄYS 14.12.2017: Turvallisuusalan yritys Securitas ottaa tarjontaansa RumbleToolsin  autonomiset operointialustat. RT Night Hawk on ratkaisu, jolla aluevartiontia voidaan tehostaa”, kertoo Securitaksen toimitusjohtaja  Jarmo Mikkonen. Hän näkee ratkaisussa valtavasti potentiaalia myös yrityksen oman palvelun kehittämisessä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!