Vaihtoehtoinen kaista viranomaisyhteyksille

Viranomaisverkko Virve on siirtymässä tulevaisuudessa uusiin ratkaisuihin, joissa liikenteestä huolehditaan kaupallisten teleoperaattorien kanssa. Viimeisimmät käytännön kuormitustestit tehtiin äskettäin Elisan mobiiliverkossa.

Erillisverkot ja kaupalliset operaattorit ovat testanneet useammankin kerran jo viranomaisliikenteen etuoikeutusta ohi muun liikenteen.  Äsken Erillisverkot sekä Elisa, Helsingin Poliisi ja Nokia testasivat aidossa mobiiliverkossa viranomaisliikenteen etuoikeutustoiminnallisuuksia.

’’Testeillä halutiin osoittaa viranomaispalveluiden moitteeton toimivuus Elisan verkossa, sanoo Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen.

Viranomaisliikenteen siirtäminen kaupalliseen 4G-verkkoon toisi hyötyjä, muun muassa laajemman kattavuuden sekä nopeammat tiedonsiirtoyhteydet, mikä mahdollistaa muun muassa videopuhelut.

’’Verkkojen etuoikeutustestit todellisessa kuormitustilanteessa osoittavat, että viranomaisviestintä voidaan turvata myös kaupallisilla 4G-verkkoratkaisuilla’’, vakuuttaa Nokian asiakkuusjohtaja Pekka Sundström.

Kaupallisista matkapuhelinverkoista huolimatta Tetra-verkkoa tullaan käyttämään vielä vuosia.  ’’Työ uuden sukupolven Virve-verkkoteknologiaksi on käynnissä, vaikka nykyinen Tetra-pohjainen Virve-verkko toimii vielä pitkään’’, sanoo kehityspäällikkö Antti Kauppinen Suomen Erillisverkoista.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017