Uusi työkalu tutkasignaalien simulointiin – autoista ilmailuun

Rohde & Schwarz on tuonut tarjolle reaaliaikaisen SMW-K503-simulointisovelluksen uusien autojen tutkaratkaisujen kehittämiseen ja ylläpitoon. Ratkaisu toimii yhdessä valmistajan SMW200A -vektorisignaaligeneraattorin kanssa. Ratkaisu sopii myös 5G tietoliikenteen MIMO-signaalien simulointiin.

Rohde & Schwarzin  R&S SMW200A-signaaligeneraattorin kanssa syntyy simulointiratkaisu, jota tarvitaan erilaisten pitkäkestoisten tutkasignaalien toistamiseen. Laite sopii esimerkiksi uusien autotutkien sekä sotilas- ja ilmailukäytössä käytettävien tutkajärjestelmien mittauksiin.

Signaaligeneraattiru SMW200A on saatavissa eri versioina, joista laajakaistaisin tukee signaaleita sadan kilohertsin taajuudesta aina 40 gigahertsiin asti. Pulssityyppiset signaalit voidaan välittää laitteeseen pulssikuvauslistoina (pulse descriptor word), joiden avulla on mahdollista tuottaa reaaliaikaisesti jopa miljoona tutkapulssia sekunnissa.

Simulointiohjelmisto SMW-K503 tukee sekä klassisia pulssisignaaleja sekä pystyy lisäksi tuottamaan minkä tahansa I/Q-moduloidun signaalin. SMW-K503 liittyy suoraan SMW200A -vektorisignaaligeneraattoriin ja pystyy toistamaan reaaliajassa signaalia lähiverkon yli. Signaaligeneraattoriin on saatavissa tuki kahdelle signaalipolulle.

Ratkaisu mahdollistaa kahden eri signaalin yhtäaikaisen tuottamisen samalla tai eri taajuuskaistalla. Näin voidaan samanaikaisesti simuloida kahta eri hyötysignaalilähdettä tai hyötysignaalia sekä läheisellä taajuudella olevia häiriösignaaleita.

Jokainen laitteen signaalipolku voi vastaanottaa omaan signaalia itsenäisesti lähiverkon kautta ja lähettää ne samalla taajuudella tai eri taajuuksilla. Useita kanavia voidaan kytkeä vaiheohjelmiin erilaisten saapumiskulmien simuloimiseksi (AoA).

LISÄÄ: Rohde Schwarz (LINKKI), tuotetiedot SMW-K503 -ohjauspaketti (LINKKI) ja SMW200A-vektorisignaaligeneraaattorit (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!