Rutronikilta GDPR-tietopaketti – muutakin kuin lakiasiaa

Elektroniikkajakelija Rutronik on julkaissut satasivuisen tietopaketin toukokuussa käyttöön tulevasta Euroopan unionin tietosuojadirektiivistä. Netin tietopakettu on suunnattu erityisesti laitteisto- ja ohjelmistokehittäjille, tuotepäälliköille ja komponenttien ostajille. Tuleva GDPR-direktiivi vaatii myös teknistä näkökulmaa.

Euroopan unionin GDPR-tietosuojadirektiivi tulee voimaan 25. päivä toukokuuta 2018. Uusi vaatimus on mielletty pelkäksi lakiasioiksi, mutta siihen liittyy runsaastu myös tietojärjestelmien teknisiä ratkaisuja ja valintoja. Siinä on myös syy, miksi komponenttijakelija Rutronik on julkaissut GDPR-direktiivistä teknisestä näkökulmasta rakentuvan GDPR-tietopaketin.

Euroopan unionin pian voimaan tuleva GDPR (General Data Protection Regulation) on EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679). Sen avulla pyritään varmistamaan, että yritystensisäiset prosessit ja menettelyt täyttävät uuden tietosuojadirektiivin yksityiskohdat.

Tietojärjestelmät palvelimista sulautettuihin järjestelmiin tulee suunnitella GDPR:n mukaan niin, että ne toimivat uusien määräysten mukaisesti. Riittävän turvatason saavuttamiseksi tarvitaan usein tallennetun tiedon salaamista tallennuslevyllä, verkkoliikenteen salaamista ja varmoja tunnistustekniikoita.

Uusi asetus on tuonut kehittäjille paljon haasteita, mutta ei kovin runsaasti käytännön ohjeita, mikä on vaatimuksen mukainen tai vaatimuksen mukaisuus voitaisiin testata. Siihen tarjoaa apua nyt elektroniikan jakelija Rutronikin GDPR-tietopaketti “Security Aspects – White Paper on How to Make State of the Art Electronic Designs”.

Rutronikin GDPR-koosteessa esitellään uuden tietosuojadirektiivin lisäksi erilaisia salaustekniikoita, langattomat teknologiat sekä selityksiä erilaisista ilmiöistä tietojärjestelmissä. Siitä löytyy myös yleiskatsaus mikro-ohjaimin, vinkkejä oikean tallennusvälineen valintaan, tietoa käyttäjän tunnistustekniikoista ja suosituksia turvallisuuteen liittyviin tuotteisiin sekä ratkaisuihin.

Rutronikin oppaan lisäksi verkossa on laajalti myös muuta GDPR:ään liittyvää materiaalia, joista muutamia on listatattu tähän.

LISÄÄ: Euroopan unionin GDPR-direktiivi 2016/679 (LINKKI), Rutronikin “Security Aspects – White Paper on How to Make State of the Art Electronic Designs” (LINKKI, pdf), VTT:n Data liiketoiminnan moottorina – tietosuoja kilpailukyvyn vauhdittajana raportti (LINKKI, pdf), Henni Helanderin opinnäytetyö Miten GDPR pitää huomioida ohjelmistokehityksessä? TAMK 2017 (LINKKI) ja Codenton  Petri Aukian blogikirjoitus ‘’GDPR-vaikutukset yrityksen tietosuoja- ja tietoturvatyössä’’ (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017