Video: Ledeillä jättikokoinen 360-näyttö

Tamperelaisen Koskikeskuksen katolle on rakennettu Suomen suurin ledeillä toteutettu 360 asteen videonäyttö. Kolme metriä korkean ja halkaisijaltaan 16-metriä leveän näytön kirkkautta voidaan säätää säätilan ja kellonajan mukaan automaattisesti.

Videonäyttö nostettiin viime vuoden lopulla teräskehikkoineen kauppakeskuksen katolle Hatanpään valtatieltä useassa osassa massiivisella 200 tonnin kantavuuden nosturilla. Matkaa tieltä katolle oli peräti 80 metriä.

”Haluamme olla eturintamassa kehittämässä ja ottamassa käyttöön uusia mediaratkaisuja. LED-kruunu parantaa entisestään Koskikeskuksen kaupallista ilmettä”, Cityconin kaupallinen johtaja Mari Laaksonen sanoo.

Koskikeskuksen jättimäinen ledinäyttö rakentuu kymmenistä moduuleista (kuvassa). Näyttö on ollut testikäytössä nyt muutaman viikon ajan, mutta siihen asennetaan vielä tammikuun aikana muutamia lisäkomponentteja.

Uudenlaisen 360 asteen näytön asentamisen ja tekniikan hoiti tampelainen Profilight, joka vastaa myös näytön teknisestä ylläpidosta ja huollosta. Jättinäytön sisällöntuotannon hoitaa paikallinen Flycam, joka muun muassa animoi näytölle sisältöä vuodenaikojen mukaan.

LISÄÄ:  Video asennustöistä ja ledipaneelien rakenteesta (LINKKI, video)

Kuva: Videolta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017