Teknologiateollisuus hakee otetta tekoälystä ja digitalisoinnista

Suomalainen teknologiateollisuus aikoo panostaa voimakkaasti tekoälyyn ja digitalisointiin. Alan teollisuusjärjestö haluaa olla entistä voimallisemmin mukana luomassa Suomesta tekoälyn hyödyntämisen kärkimaata ja koota yhteen suomalaisten teknologiayritysten tekoälyosaamista.

Vuoden alussa Teknologiateollisuuteen on perustettu tekoälyryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Tiedon innovaatiojohtaja Taneli Tikka.

”Tekoäly on yhteiskuntamme suuria mullistavia voimia, jolla pystytään helpottamaan arkea, työtä ja tuottamaan paljon arvokasta asiakkaille tulevaisuudessa’’, Tikka sanoo.

Tähän kaikkeen vastaamiseksi ryhmä kokoaa Tikan mukaan  yhteen Suomen viimeisimmän osaamisen asian tiimoilta, mukaan lukien näkemyksen siitä, mitkä ovat ne kaupalliset edellytykset sille, että Suomi hyötyy tekoälystä.

Toinen tekoälyhanke on Teknologiateollisuuden koordinoima nk. tekoälyn kasvuryhmä, joka on yksi Työ- ja elinkeinoministeriön tekoälyryhmän toimenpide-ehdotuksista. Sillä pyritään kiihdyttämään tekoälyn soveltamista yrityksissä vertaissparrauksen voimin ja luomaan kasvua tekoälyn avulla.

”Ryhmän tavoitteena on vauhdittaa tekoälyn hyödyntämiseen pohjautuvan uuden liiketoiminnan kehittämistä suomalaisyrityksissä”, kertoo johtaja Laura Juvonen Teknologiateollisuudesta. Hanke aloittaa toimintansa keväällä 2018.

Teknologiateollisuus ry on perustanut myös uuden digitalisaatiotyöryhmän, joka vauhdittaa digitaalista kehitystä yli toimialarajojen.  Teknologiateollisuus on pääyhteistyökumppani helmikuussa järjestettävässä Tietoyhteiskunta-akatemiassa.

”Heitämme haasteen koko suomalaiselle elinkeinoelämälle. Tekoäly on kansainvälinen kilpailukykytekijä, johon meidän tulee tarttua Suomena. Tarvitsemme tulevaisuudessa uudistuksia lainsäädäntöön ja panostuksia koulutukseen ja osaamiseen”, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen toteaa.

LISÄÄ: Suomen tekoälyaika, TEM -raportti (LINKKI, pdf). VTT:n tekoälyraportti (LINKKI, pdf) ja Uusiteknologia.fi:ssä aiemmin julkaistut tekoälyuutiset (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!