Kestomikron 3D-kamera apuun

Kannettavan Panasonic-tablettimikron 3D-kameralla voidaan tarjota apua esimerkiksi makuuhaavojen ja muiden haavojen sekä palovammojen hoitoon. Uutuusmenetelmä hyödyntää Toughpad-tabletin 3D-kameran lisäksi englantilaisen GPC-yhtiön kuvaussovellusta.

Perinteisesti hoitohenkilökunta mittaa haavat viivottimella tai työntömitalla, jolloin haavan syvyyttä ei oteta huomioon. Sen sijaan GPC:n 3D WoundCare -menetelmässä haava valokuvataan Toughpad-tabletilla kolmiulotteisesti, jolloin ohjelmisto tunnistaa haavan pinta-alan lisäksi myös sen syvyyden.

Suomessa painehaavoja eli makuuhaavoja arvioidaan vuosittain syntyvän 55-80 000 potilaalle.  Kotimaisten ja kansainvälisten selvitysten mukaan haavan hoito maksaa 5 000-6 500 euroa, joten suomalaiselle terveydenhoidolle kustannukset olisivat jopa yli 500 miljoonaa euroa vuodessa.

Uuden menetelmän perustana on lujitettu Panasonic Toughpad FZ-M1 -tabletti, joka on ensimmäisiä laitteita, joissa on Intelin 3D RealSense -kamera.  ”Tabletti kestää putoamisia ja kolhuja sekä desinfiointiaineita”, Kertoo Panasonicin mikroja maahantuovan Kauko Oy:n Medical -tuotteiden myyntipäällikkö Anne-Maria Hauhio.

3D WoundCare -menetelmä on ollut koekäytössä Iso-Britannian lisäksi Kanadassa, Australiassa ja Taiwanissa. Kaupallisesti saataville se tulee helmikuussa 2018.

LISÄÄ: Panasonic Toughpad (LINKKI), Intelin 3D RealSense (LINKKI) ja GPC:n 3D Woundcare (LINKKI) sekä aiempi artikkeli Intelin RealSense-kameratekniikasta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017