Nokia testasi 5G NR-yhteyksiä Qualcommin kanssa

Nokia ja Qualcomm ovat testanneet GPP 5G NR Release 15 -määrittelyn mukaista yhteensopivuutta Nokian kaupallisesti myytävän AirScale-tukiaseman ja Qualcommin 5G-protolaitteen välillä. Testatut taajuuden ovat 3,5 ja 28 gigahertsiä.

Qualcommin 5G-protolaite.

Yhteensopivuustestit ovat tärkeitä, jotta verkkoja päästää tekemään kenttätestejä kuluvan vuoden aikana ja ottamaan ensimmäisiä verkkoja käyttöön jo vuonna 2019.

Suomalaista Nokiaa auttaa, että se on toimittanut jo yli sadalle asiakkaalle yhteensopivia AirScale-tukiasemia. Se voidaan muuntaa nopeasti tukemaan joulukuussa hyväsyttyjä 3GPP Release 15 -määrityksiä.

Tiedotteen mukaan teleoperaattoreista muun muassa BT/EE, Deutsche Telekom, Elisa, KT, LGU +, NTT DOCOMO, Optus, SKT, Telia ja Vodafone-ryhmä ovat sitoutuneet testaamaan 5G NR-rakenteita Nokian ja Qualcommin kanssa verkoissaan.

’’Nyt voimme odottaa standardien mukaisten 5G NR -kokeiden alkamista operaattoreiden kanssa’’, lupaa Nokian mobiiliverkkojen vetäjä Marc Rouanne.

Myös Qualcomm pyrkii tukemaan testitoimintaa protolaitteillaan, jotta toiminta voitaisiin aloitta 2019, kertoi Nokian tiedotteessa Qualcommin Cristiano Amon.

Kuva: Nokia

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017