Tekoälykirja bisnesjohtajille

Tekoälyn soveltaminen on Suomessa edelleen vain edelläkävijöiden varassa. Mitään ei kuitenkaan tule tapahtumaan, ellei mukana ole tiukasti myös liiketoiminnasta vastaavaa johtoa. Tietoa tarvitaan siksi lisää, koska soveltamiseen pitää saada vauhtia. Nyt tarjolle on tuotu tekoälystä kirja yritysjohdolle.

Antti Merilehdon kirjan ei lupaa kirjassa lentäviä autoja vaan kertoo kansantajuisesti, mitä tekoäly oikein on ja miten sitä voidaan hyödyntää liiketoiminnassa. Se sai alkunsa aidosta halusta ymmärtää, missä tekoäly on tänään, mitä sillä voidaan tehdä ja mihin se ei sovellu.

Tekoälyn hyödyntämisen taso vaihtelee merkittävästi suomalaisissa yrityksissä. Osa on alkanut kokeilla koneoppimisen ratkaisuja jo vuosia sitten, monissa vielä odotetaan toimintamallien vakiintumista. Tekoäly tuleekin muokkaamaan liiketoimintaa eri toimialoilla myös Suomessa.

”Vasta 0,2 prosenttia suomalaisyrityksistä aidosti hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassaan. Tekoälyn hyödyntäminen ei kuitenkaan tule tapahtumaan komiteamietinnöillä vaan kokeilemalla’’, sanoo kirjan tekoälystä kirjoittanut Antti Merilehto.

Merilehto avaa tekoälyn ja koneoppimisen perusteet käytännönläheisellä tavalla. Sen mukaan johdon on ymmärrettävä koneoppimisen perusteet, jotta hän pystyy hahmottamaan, mitä ongelmia sen avulla voidaan ratkoa.

”Tekoälyn merkittävin sovellustapa yrityksissä on koneoppiminen. Koneoppiminen on tehokas työkalu moniin liiketoiminnan ongelmiin, joista on tarjolla dataa’’, Merilehto sanoo kirjan esittelyssä.

Merilehto on haastatellut kirjaansa varten laajan joukon tekoälyn ja koneoppimisen asiantuntijoita, kehittäjiä ja hyödyntäjiä Suomen lisäksi myös Piilaaksossa. Hänellä on myös Google-taustaa. Tällä hetkellä hän toimii maajohtajana Finch Finlandilla ja hyödyntää tekoälyä mainonnan optimoinnissa.

Tekoäly – matkaopas johtajalle : Antti Merilehto, 206 s., 978-952-14-3334-4, myös sähkökirjana, Alma Talent 2018, hinta 65 euroa.

LISÄÄ: Kirjan sisällysluettelo (LINKKI, pdf)