Ammattikorkeakoulu järjestää IoT-tapahtuman

Tampereen ammattikorkeakoulu järjestää huhtikuussa kaksipäiväisen IoT-aiheisen seminaarin. Tarjolla on kymmeniä esityksiä ja lähes 30 suomalaista IoT-, mittaus- ja automaatiomaahantuojaa. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran. Viime vuonna tapahtuma keräsi yli kuusisataa osallistujaa.

Tämän vuoden eri sessioiden teemoja tullevat olemaan yliopettaja Mauri Inhan mukaan Iot ideoista konkretiaan, tietoturva, kannattavaa liiketoimintaa IoT:n avulla, eri verkkoteknologia, joista uusimpana NB-IoT. Muita aiheita ovat terveysteknologian IoT-ratkaisut, koneautomaatio, teollinen-Internet, konepajateollisuus ja palvelut.

Tapahtuma alkaa keskiviikkona Boschin Stefan Bergmanin aloituksella IoT ihmisen palvelussa aiheella. Jatkoa tulee Nixulta ja Wapicelta omilta aihealueiltaan.

Rinnakkain on useampikin osuus, joissa käydään yksityiskohtaisemmin läpi IoT-alueen kehitystä käytännön esimerkkien kautta aina IoT-järjestelmien testaus- ja mittaustyökaluihin, antenniratkaisuihin ja anturiverkkoihin.

Esineiden internettiä käsittelevä seminaari järjestetään Tampereen ammattikorkeakoululla 18.-19.4.2018. Seminaari on maksuton. Tarkempi seminaariohjelma on tulossa helmikuun aikana.

TAUSTAA: Huhti-toukokuussa laajaa seminaari- ja näyttelytarjontaa

Suomessa IoT- toteutuksia tehdään enemmän kuin koskaan ennen. Se näkyy myös alan kehittäjätapahtumissa, joita järjestetään huhti-toukokuussa normaalia runsaammin.

Onneksi jokaisella on varsin oma profiili, joten isompia päälekkäisyyksiä ei tarjonnassa ole. Tapahtumien kirjon aloittaa Helsingissä tekoälystä Embedded Finland -seminaari 12.4, Tampereen IoT-tapahtuma on 18.-19.4 ja ruotsalaisen nettisivusto Evertiqin Expo 19.4 Helsingissä. 3D-tulostuksen vuositapahtuma Nordic 3DExpo järjestetään Espoon Otaniemessä 18.-19.4.

Toukokuun lopulla (31.5) on vuorossa Arrowin IoT Summit seminaari- ja näyttelytapahtuma Vantaan Cumulus Resort Airport Congress Center hotellissa ja suunnittelun Advanced Engineering  2018 -näyttely Helsingin messukeskuksessa 30.-31.5.2018.