Elisa valmistelee 5G-verkkoja Turkuun

Elisa uudistaa mobiiliverkkoaan Turun seudulla tuomalla mobiiliverkkoonsa 5G-valmiudet. Hankkeessa nykyiset mobiiliverkon tukiasemien laitteistot korvataan uudemmilla. Verkon rakennustyöt alkavat maaliskuussa ja ne valmistuvat toukokuun loppuun mennessä.

Turku on jo toinen Elisan toinen kaupunki Suomessa, jossa 5G-valmius toteutetaan tässä laajuudessa. Valmistuessaan se tuo alueelle nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet.

’’Valmius tarkoittaa, että verkkoon voidaan tulevaisuudessa lisätä helposti 5G-palveluiden vaatimia ominaisuuksia kuten moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyet viiveet, ja esineiden internetin vaatimia toiminnallisuuksia’’, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

Viidennen sukupolven verkkoja ja niiden kautta toimivia palveluita kehitetään tällä hetkellä ympäri maailmaa. Elisa on testannut jo kahden vuoden ajan tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa sekä esikaupallisia sovelluksia.

Elisan viimeisin testi tehtiin helmikuun alussa, jolloin testattiin lisätyn (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) -sovelluksia maailman ensimmäisessä esikaupallisilla päätelaitteilla toteutetussa 5G-verkossa. Elisan Laukkasen mukaan ensimmäisiä esikaupallisia 5G-palveluita tullaan näkemään jo vuoden 2018 aikana.

Kuvtuskuva: Shutterstock