Ohjelmistorobotiikan osaaja tekoäly-yrityksen johtoon

Venäläistaustainen tekoäly-yritys Zyfra on nimittänyt ohjelmistorobotiikan osaaja Katriina Vallin Helsingin Eurooppa-yhtiönsä toimitusjohtajaksi. Yhtiö keskittyy koneoppimiseen pohjautuvaan ennakoivaan huoltoon sekä päätöksentekoa tukeviin ratkaisuihin.

Katriina Valli, Zyfra

Ennen siirtymistään Zyfralle Katriina Valli toimi Knowit-yhtiön ohjelmistorobotiikan evankelistana ja pääkonsulttina vastuualueena ohjelmistorobotiikan liiketoiminta.

”Vallin kokemus Gartnerilla ja työskentely ohjelmistorobotiikan parissa antavat hänelle tähän uuteen rooliin täysin ainutlaatuisen perspektiivin”, sanoo Zyfranin hallituksen puheenjohtaja Pekka Viljakainen.  Valli on toiminut myös Nokia Networksin ja Citecin palveluksessa.

Zyfralla Valli tulee rakentamaan kahta tuotealuetta: valmistavan teollisuuden lattiatason työstö- ja muiden koneiden valvonta- ja hallintaratkaisuja sekä koneoppimiseen perustuvaa ennakoivaa IIoT-tyyppisiä huoltoa ja päätöksentekoa tukevia ratkaisuja teollisuusyrityksiin.

Yksi päätehtävistä on tuoda Euroopan markkinoille uusi tuote, MCDPlus, joka on etähallinta- ja valvontatyökalu lattiatason operointiin. MDCPlus on koneoppimiseen ja ennakoivaan analytiikkaan perustuva ratkaisu, joka suuntautuu kohti Industry 4.0 -mallia.

Kuvituskuva: Zyfran MDCPlus