Käsipyyheautomaatit IoT-verkkoon – 100 000 laitetta

Lindström investoi Suomen suurimman IoT-verkon rakentamiseen. Toimitukset liittyvä yrityksen uuteen wc-tilojen Washroom-palveluun. Verkkoon liitetään Suomessa 100 000 käsipyyhelaitetta. Suuren IoT-verkon anturitekniikasta vastaa oululainen Haltian.

Jättimäinen IoT-ratkaisu pohjautuu Haltianin Thingsee IoT-laitealustaan ja se on  suuri myös Euroopan mittakaavassa.

Lindström esitteli kaksi vuotta sitten mainosnäytöt käsipyyheutomaatteihinsa.

”Näin isoja IoT-ratkaisuja ei ole toteutettu B2B-puolella kovinkaan montaa. Nähdäksemme Suomessa verkko tulee olemaan valmistuessaan ylivoimaisesti suurin”, sanoo Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä.

Lindströmin Washroom-palvelu on käytössä jo joissakin kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja teollisuusyrityksissä.

”Tällä hetkellä IoT-verkossamme on jo lähes kaksi tuhatta käsipyyhelaitettamme. Tulevien vuosien aikana tavoitteenamme on varustaa älyteknologialla koko nykyinen laitekantamme sekä kaikki uudet käsipyyhelaitteemme.”, sanoo Lindströmillä hankkeesta vastaava Satu Haikarainen.

Haltian Thingsee-alusta pilvipalveluineen.

Käsipyyhelaitteisiin asennettu anturi mittaa pyyhkeen kulutusta reaaliajassa.

Jos pyyhe on loppumaisillaan, siivooja saa siitä viestin matkapuhelimeensa ja voi käydä vaihtamassa rullan. Antureita voidaan kytkeä myös wc-paperitelineisiin, jolloin myös vessapaperin kulusta voidaan mitata reaaliajassa.

Tulevaisuudessa palvelu on tarkoitus viedä myös kansainvälisille markkinoille.

”Näemme palvelulle huikean potentiaalin useassa eri toimintamaassamme, joita meillä on tällä hetkellä 24. Olisihan se hienoa viedä lisää suomalaista osaamista ja teknologiaa maailmalle”, sanoo Lindströmin Haikarainen.

LISÄÄ: Lindströmin IoT-käsipyyheautomaattiuutinen Uusiteknologia.fi:ssä 2016 (LINKKI) ja Thingsee-sivusto (LINKKI)

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017