Suomalainen 3D-tulostusjärjestö juhlii – oma näyttely

Espoon Dipolissa järjestetään huhtikuussa 3D-tulostusalan juhlatapahtuma yhdessä Nordic 3D Expo -näyttelyn kanssa. Puhujia on tulossa Suomen lisäksi Englannista, Espanjasta, Hong Kongista, Intiasta, Ruotsista, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Suomen pikavalmistusyhdistyksen FIRPAn 20-vuotiskonferenssissa järjestetään Espoon Dipolissa 18.-19.4.2018. Ensimmäinen konferenssipäivä keskittyy 3D-tulostuksen lääketieteellisiin sovelluksiin ja toinen konferenssipäivä alan teollisiin sovelluksiin.

Ensimmäisen päivän puheenjohtajina ovat professori Antti Mäkitie, Helsingin yliopisto ja videoyhteyden välityksellä professori Ian Gibson, Deakin University, Australia.

Konferenssin toisena päivänä keynote- esitelmän pitää yhdysvaltalainen Terry Wohlers, Wohlers Associatesista. Ohjelmassa on myös esitelmät HP:n kehittämästä 3D-tulostustekniikasta sekä Siemensin tuotantosovelluksista.

Espoon Dipolin uusituissa tiloissa järjestetään samanaikaisesti myös Nordic 3Dexpo -näyttely. Tapahtuman kävijäkohderyhmiä ovat 3D-tulostusta käyttävät yritysten edustajat, tutkijat, opiskelijat ja alan harrastajat.

Näytteilleasettajia on tulossa Suomen lisäksi esimerkiksi Latviasta, Venäjältä ja Intiasta. Tukes esittelee tapahtumassa myös infopaketti aiheesta ”Lainsäädäntö ja vastuualueet 3D-tulostuksessa”.

FIRPAn juhlakonferenssi on osallistujille maksullinen, mutta Nordic 3DExpo-näyttelyosuus kaikille kävijöille maksuton. Suomalaisjärjestön  20-vuotiskonrerenssi ja NORDIC3DEXPO ovat osa Aalto-yliopiston laajempaa 3D Printing Days –tapahtumaa.

LISÄÄ: FIRPA (LINKKI) ja NORIC3DEXPO (LINKKI)

Kuva: Nordic 3DExpo 2016.