Pohjoisen sähkökelkasta tuli muotovalio

Vuoden arktinen muotoiluyritys 2018 -palkinto on myönnetty suomalaiselle Aurora eMotionin sähkökelkalle. Sähkökelkan mekaniikka tulee pääosin Rovaniemellä toimivasta kelkkatehdas BRP Finlandista. Kelkkaa käytetään kelkkasafareilla.

Arktisen alueen muotoilupalkinnon tänä vuonna saava Aurora eMotion on kehittänyt innovatiivisen kulkuvälineen, joka palkintoraadin mukaan elää ajassa, on rohkea ja edustaa todellista arktista olosuhdeosaamista.  Sähkökelkka tuo myös täysin uuden ekologisen vaihtoehdon Lapin elämystarjontaan.

Rovaniemeläisyritys on hyödyntänyt esimerkillisesti paikallista osaamista tutkimus- ja kehitystyössään.

Aurora eMotion oli esillä kuukausi sitten järjestetyillä Matka-messuilla. Ensimmäisiä kelkkoja tullaan käyttämään Lapin safariretkillä.

Yrityksen juuret perustuvat Rovaniemen ammattikorkeakoulussa vuonna 2010 käynnistettyyn sähkökelkkojen tutkimukseen. Mukana ovat olleet pohjoisen kelkkatehdas BRP Finland Oy sekä paikalliset safariyhtiöt asiakkaineen.

Sähkökelkkayhtiö Aurora eMotionin toimitusjohtaja Ari Karjalainen (kuvassa vasemmalla) on ollut kehitystyössä mukana alusta asti. Hän on vetänyt työurallaan myös Lapin ammattikorkeakoulun kylmätestaukseen erikoistunutta Arctic Power Laboratoriota.

Yhtiön muut osakkaat ovat pitkän työhistorian moottorikelkkojen parissa tehnyt Olli Haavikko, tietoteknisten järjestelmien ja ohjelmoinnin asiantuntija Matti Autioniemi sekä ajoneuvojen järjestelmien ja elektroniikan osaaja Jori Niskanen. Sähkökelkan brändi on rovaniemeläisen digi- ja mainostoimisto Höyryn käsialaa.

Nyt kolmannen kerran myönnetyn Vuoden arktinen muotoiluyritys tunnustuspalkinnon myönsi Rovaniemi sekä meneillään oleva Arctic Design Week. Aurora eMotion oli esillä myös kuukausi sitten järjestetyillä Matka2018-messuilla.

LISÄÄ: Aurora eMotion (LINKKI), Auro Powertrains Oy (LINKKI) ja  Artic Design Week 2018 (LINKKI).

Päivitetty 8.46