Virtuaalisilmikkoon uusi kamerakenno

On Semiconductorin uutuuskenno yhdistää samaan kuva-anturiin perinteisen kaksiulotteisen videokuvan lisäksi 3D-syvyysmittaukset. Saksalainen insinööritoimisto Framos tarjoaa kuvakennoa virtuaalisilmikoiden toteutuksiin, mutta kennoa voidaan käyttää laajemminkin eri sovelluksissa.

On Semicondutorin AR0430.

Yhdysvaltalaisen On  Semicondutorin AR0430 CMOS -kuvakennon syvyysmoodi mahdollistaa syvyyden mittaamisen samalla kun kuvaat esimerkiksi videota 30 kuvaa sekunnissa.

Syvyysratkaisu mahdollistaa uudenlaisia ominaisuuksia erilaisten virtuaalitekniikan sovellusten lisäksi kameroihin, IoT-laitteisiin, puettavaan ja turvallisuustekniikkaan.

Samanaikainen video- ja syvyyskuvaus on mahdollista valmistajan ns. Super Depth -teknologian ansiosta. Se perustuu viimeisimpään pinotun sirun tekniikkaan.

SD-tekniikka luo yhdessä värisuodatinjärjestelmän (CFA) ja pikselien mikrolinssien kanssa datavirran, joka sisältää sekä kuvan että syvyysdatan. Se yhdistetään ulkopuolisen algoritmin kautta tuottamaan 30 kuvaa sekunnissa.

AR0430 CMOS-anturin formaatti on 1/3,1 -tuumaa. Siinä käytetään kahden mikronin BSI-tekniikkaa ja tarjoaa megapikselin erottelun 120 kuvalle sekunnissa (fps). Kennon pikseliryhmä, kooltaan 2312 (H) x 1746 (V) ja se tuottaa 4:3-kuvasuhteen.

Piirikomponentti kuluttaa 30 kuvan vauhdilla 125 milliwattia. Pienin tehonkulutus on kahdeksan milliwattia, jota voidaan käyttää esimerkiksi akkupohjaisissa turvalaitteissa. Anturi voi tuottaa korkealaatuisia kuvia sekä päivällä että yöllä, mikä parantaa sen soveltuvuutta käytettäväksi turvakameroissa.

LISÄÄ: On Semicondutor (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), Framos (LINKKI) ja Onsemin jakelijat Suomessa (LINKKI)