Neljän gigan mittaprobe

Rohde & Schwarz on tuonut toimituksiin uuden tehonsyöttöväyläproben RT-ZPR40, jonka kaistanleveys on neljä gigahertsiä. Uutuutta voidaan käyttää RTO2000-oskilloskoopin, mutta myös valmistajan muiden uutuusoskilloskooppien kanssa.

Probeuutuus RT-ZPR40 on suunniteltu mobiili- ja IoT-laitteissa käytettävien sulautettujen komponenttien mittauksiin. Sen avulla voidaan paljastaa kytkeytyneet häiriöt 2,4 gigahertsin ISM-kaistalla, kolmen gigahertsin LTE-kaistalla ja korkeammillakin RF-kaistoilla (maksimi 4 GHz).

Probessa on suora SMA-liitäntä tai 50 Ω:n juotettava koaksiaaliliitäntä. Probea voidaan käyttää myös RTE1000 –oskilloskoopeissa ja oskilloskooppimalleissa R&S RTM3000 ja R&S RTA4000. Niille, jotka eivät tarvitse neljän gigahertsin kaistanleveyttä on tarjolla myös  kahden gigahertsin versio  R&S RT-ZPR20.

Molemmissa probeversioissa on pieni sisäinen kohina ja korkea herkkyys vaimennuskertoimella 1:1. Offset-toiminnoilla voidaan mitata maksimissaan 60 voltin offset-jännitteellä. Probet ne soveltuvat käytettäväksi monissa erilaisissa tehonsyöttöväylissä.

Vakiolisävarusteisiin kuuluu mittakärki ja koaksiaalihäntäkaapeli.

LISÄÄ: Rohde & Schwarz Finland  (LINKKI) ja Probe-mallien RT-ZPR40/20 -tuotetiedot (LINKKI) ja RTO2000-  (LINKKI, uutinen) ja RTM3000/RTA400-oskilloskoopit (LINKKI, uutinen)