Scanfil nosti tavoitettaan – komponenttien saatavuus rassasi

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil arvioi osavuosikatsauksessaan, että koko vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 545 – 585 miljoonaa euroa ja liikevoitto 36 – 40 miljoonaa euroa. Haasteita toi Scanfil toimitusjohtaja Petteri Jokitalon mukaan alkuvuonna komponenttien heikko saatavuus.

Scanfil kertoo maksimoineensa tehtaidensa komponenttien saatavuuden, eikä lopulta kärsinyt merkittävistä materiaalipuutteista neljänneksen aikana.  Silti komponenttien saatavuustilanne vaati yhtiön mukaan hankintatiimiltä paljon fokusta ja toimia.

Yritys on nyt varautunut Scanfil toimitusjohtaja Petteri Jokitalon mukaan myös toisen neljänneksen osalta komponenttipulaa, mikä näkyy yrityksellä kasvaneena käyttöpääomatarpeena.

Konsernin liikevaihto tammi-maaliskuussa oli 139,6 (122,2) milj. euroa, kasvua 14,2 % edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

Konsernin liikevoitto tammi-maaliskuussa oli 10,3 (6,2) milj. euroa, joka on 7,4 (5,0) % liikevaihdosta. Liikevoitto kasvoi 66,9 % edelliseen vuoteen verrattuna. Katsauskauden tulos oli 7,6 (5,8) milj. euroa.

’’Olemme nyt parantaneet liikevoittoa sekä absoluuttisesti että suhteellisesti viisi vuosineljännestä peräkkäin’’, sanoo toimitusjohtaja Petteri Jokitalo osavuosikatsauksessa.

Uusia tuotantolaitteita

Scanfil ilmoittaa jatkavansa tehtaidensa investointiohjelmaa. Yritys otti käyttöön Suzhoussa Kiinassa muun muassa uuden elektroniikan SMT-valmistuslinjan.

Yritys teki myös tilauksen uudesta SMT -linjasta, 3D -testauslaitteista ja automatisoidusta testausjärjestelmästä. Kokonaisinvestoinnin arvo on noin kolme miljoonaa euroa.

Scanfil tekee asiakkailleen muun muassa mobiili- ja tietoliikenneverkkolaitteita, automaatiojärjestelmien moduuleita, taajuusmuuttajia, hissien ohjausjärjestelmiä, analysaattoreita, erilaiset peli- ja itsepalveluautomaatteja sekä hoitoteknologiaan ja säähavainnointiin liittyviä laitteita.

Scanfililla on Sievin tehtaan lisäksi tehtaita Ruotsissa, Virossa, Puolassa ja Saksassa. Kiinan tehtaat ovat Suzhoussa ja Huanghussa sekä Yhdysvaltain tehdas Atlantassa. Kymmenessä tehtaassa on kaikkiaan lähes 3500 työntekijää.

Kuva: Scanfil