Entiset kännykkäosaajat työllistyivät hyvin

Microsoftin lopetettua Nokialta ostamat kännykkätoiminnot vuonna 2016,  työnsä menetti yli 3000 henkilöä. Heistä lähes 90 prosenttia on löytänyt jo uuden työn ja samalla syntyi lukuisia uusia teknologiayrityksiä. Uusissa työpaikoissa auttoi  Microsoftin Polku-ohjelma, muuntokoulutus ja tuki Euroopan globalisaatiorahastosta.

Microsoft ilmoitti kesällä 2015 lopettavansa Nokialta entiset kännykkätoiminnot ja vuotta myöhemmin yritys lopetti Suomen Microsoft Mobile Oy:n toiminnan. Työpaikkansa menetti muutoksissa yli 3 000 henkilöä.  Vähennykset kohdistuivat pääosin Espooseen, Saloon ja Tampereelle.

Microsoft perusti vuonna 2015 Polku-ohjelman tukemaan työpaikkansa menettäneiden uudelleen työllistymistä ja yrittäjyyttä. Polku-ohjelmaan osallistuminen oli vapaaehtoista ja oli avoinna osallistujille yhdeksän kuukautta työvelvoitteen päättymisestä.

’’Nopean uudelleen työllistymisen tavoitteessa on onnistuttu hyvin. Erittäin vaikean lähtötilanteen jälkeen on tullut myös paljon positiivisia uutisia, kun kokeneet ammattilaiset ovat synnyttäneet Suomeen uusia it-yrityksiä, tehostaen näin digitalisaation etenemistä’’, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Ohjelma tarjosi tukea 205:lle yritykselle ja kaikkiaan 11 prosenttia irtisanotuista ryhtyi yrittäjäksi. Irtisanotuista 55 prosenttia osallistui yhtiön ja TE-toimistojen yhteistyössä järjestämään muutoskoulutukseen.

Microsoftilta irtisanottujen koulutuksen tukemisessa hyödynnettiin Euroopan globalisaatiorahaston rahoitusta. Suomi on ollut yksi ahkerimpia EGR-tuen hyödyntäjiä ja rahaston tukea on hyödynnetty jo kymmenessä hankkeessa.

Elokuussa 2017 runsaat 80 prosenttia EGR-hankkeiden edunsaajista oli työllistynyt tai koulutuksessa. Digiosaajien työllistymistä ja olemassa olevien yritysten digitalisoitumista tuettiin Digiboost-ohjelmalla.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!