Uuden sukupolven geeliakku täyttyy nopeammin

GNB Industrial Power tuo teollisuuskäyttöön uuden sukupolven geelipohjaisen Tensor xGEL-akun. Perinteisiin geeliakkuihin verrattuna uusi malli tarjoaa valmistajansa mukaan selvästi suuremman kapasiteetin ja lyhyemmän varausajan.

GNB:n Tensor xGel-akun kennot on suunniteltu siten, että kennojen sisäinen lämmönkehitys on mahdollisimman alhainen. Tämän ansiosta akun tehokkuus valmistajan mukaan nousee ja sen käyttöikä pitenee.

Uuden-teknologian ytimessä on kolmiulotteinen kuparinen, lyijyllä galvanoitu salmiakki-muotoinen verkko. Tämän verkon ansiosta negatiivisen levyn sähkönjohtokyky on tiedotteen mukaan kymmenkertainen.

Lisäksi akun suorituskykyä parantaa tyhjiöputkilevyrakenne, jonka pinta-ala on maksimoitu.

Uudessa akkumallissa käytetään myös ns. Sonnenschein dryfit -teknologiaa, jonka ansiosta energiasisällön ja varauksen vastaanottokyvyn luvataan olevan korkealla tasolla.

Akun varaaminen 70 prosenttiin tapahtuu GNB:n X -latausprofiililla kahdeksassa tunnissa. Muuten akku on huoltovapaa.

Uuden akkumallin myötä GNB Industrial Powerin tuotevalikoima kattaa sekä materiaalinkäsittelyssä tarvittavat perinteiset lyijyhappoakut, että huoltovapaat akkuvaihtoehdot kevyeen, keskiraskaaseen, raskaaseen ja erikoisvaativiin ratkaisuihin.

GNB Industrial Power on osa Exide Technologies -konsernia.

LISÄÄ:  Exide Technologies Finland Oy / GNB Industrial Power (LINKKI) ja Esite (LINKKI, pdf)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018