Lämpökamerakännykästä uusi versio

Barcelonan kännykkätapahtumassa julkistettu Cat S61-erikoispuhelin tulee myyntiin heinäkuussa. Cat S61 on varustettu aiempaan nähden parannetulla FLIR-lämpökameran ohjelmistolla, laseretäisyysmittarilla ja sisäilman laadunmittauksella.

FLIR-lämpökameran uusittu ohjelmisto antaa entistä paremman kontrastin ja lämpöskaalaa on laajennettu ulottumaan jopa 400 asteeseen saakka. Lämpökameran kuvan tarkkuus on päivitetty VGA-laadusta HD-laatuun ja siinä käytetään paranneltua MSX-kuvaoptimointiteknologiaa.

Lämpökameran kanssa käytettävässä kännykän MyFlir-sovelluksessa on muun muassa Tips and Tricks -vinkki- ja apuominaisuus sekä yhteys käyttäjien keskusteluyhteisöön, jossa voi jakaa ja kysyä vinkkejä muilta käyttäjiltä.

Cat S61-älypuhelin on varustettu sveitsiläisen Sensirion-piirivalmistajan sisäilman laadun mittarilla, joka kertoo käyttäjälleen sisäilman epäpuhtauksien, VOC-päästöjen, tasot.

Cat S61 tarkkailee ilmanlaatua ja ilmoittaa, kun VOC-pitoisuudet nousevat liian korkeiksi, jolloin on hyvä pitää tauko ja tuulettaa tila ilmanlaadun parantamiseksi. Mittari näyttää myös ilmankosteuden ja lämpötilan.

Laseretäisyysmittarilla mittaa helposti etäisyyksiä kahdeksaan metriin saakka sekä pinta-alan. Tiedot tallentuvat kuvaan, joten vaihtoehtoisia mittauksia on helppo tehdä. Myös muu hienosäätö onnistuu palaamatta paikan päälle.

Cat S61 -älypuhelimessa on 5,2 tuumainen Full HD -teräväpiirtonäyttö. Näyttöä suojaa Gorilla Glass 5 -suojalasi ja näyttö on optimoitu ulkokäyttöön. Puhelimella on sekä IP68  että IP69-pölynkestoluokitus ja se kestää vettä kolmen metrin syvyydessä tunnin ajan. Puhelimen kamera toimii myös veden alla.

Laitteella on valmistajan mukaan Yhdysvaltain armeijan MIL Spec 810G -luokitus. Uutuuspuhelin on rakennettu kestämään pudotus 180 senttimetrin korkeudelta betonialustalle. Ruiskuvalettu kehys on alumiinivahvennettu.

Erikoisrakenteisen puhelimen taustalla on brittiyritys Bullitt Group, joka on hankkinut Cat (Caterpillar Inc) -yhtiöltä lisenssin hyödyntää maailmanlaajuisesti Cat- ja Land Rover-tuotenimiä kännyköissä ja niiden oheistuotteissa.

Lisää: Cat Phones (LINKKI), FLIR (LINKKI) ja Sensirion (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!