Porsche tuo sähköurheiluauton tuotantoon

Urheiluautomerkki Porschen ensimmäinen ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen Porschen sarjatuotanto käynnistyy jo ensi vuonna. Mission E ‑konseptina tähän asti tunnettu sähköauto on saanut nyt virallisen nimen Taycan. Yhtiö aikoo panostaa kuusi miljardia euroa sähköautoihin vuoteen 2022 mennessä.

Porschen uutuusmallissa on kaksi kestomagnetoitua synkronimoottoria, joiden yhteisteho on yli 600 hv (440 kW). Yhtiön tiedote lupaa auton kiihtyvän nollasta sataan kilometriin tunnissa alle 3,5 sekunnissa ja 200 kilometriä tunnissa nopeuteen alle 12 sekunnissa.

Auton NEDC-testisyklin mukainen pisin toimintamatka on yhdellä latauksella yli 500 kilometriä.

Uuden Porchen moottorien jatkuva teho on valmistajan mukaan tasoa, jota ei sähköautoissa ole ennen koettu. Peräkkäiset nopeat liikkeellelähdöt eivät siten valmistajan mukaan heikennä suorituskykyä lainkaan.

Porsche julkisti ensimmäisen sähköautonsa nimen osana urheiluautojensa 70. merkkivuoden juhlallisuuksia. Samalla Porsche lupasi käyttää sähkökäyttöisiin autoihin vuoteen 2022 mennessä yli kuusi miljardia euroa, mikä merkitsee yhtiön alkuperäisten investointisuunnitelmien tuplaamista.

Tulevasta kolmen miljardin euron lisäpanostuksesta noin 500 miljoonaa käytetään uuden Taycan-urheiluauton eri versioiden kehitykseen ja 700 miljoonaa euroa muihin uusiin teknologioihin sekä autojen latausinfrastruktuurin avittamiseen.

Loppu, noin miljardi euroa investoidaan Porschen nykyisen tuotevalikoiman sähköistämiseen ja hybridisointiin. Summasta riittää tiedotteen mukaan myös useita satoja miljoonia euroja Porschen tuotantolaitosten laajentamiseen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!