Pakettifirma kokeilee 3D-tulostusta

Logistiikkayritys PostNord on esitellyt 3D-portaalin, jonka avulla asiakkaat voivat tulostaa kolmiulotteisia tuotteita. PostNord hyödyntää palvelussa Stratasys J750 -tulostinta. Toiminta on organisoitu PostNord tytäryhtiö Strålforsin kautta. 3D-palvelu sopii vaikka pienoisveistosten tuotantoon.

3D-portaalissa voit tilata fyysisen 3D-tulosteen tai tehdä ostoksia haluamastasi verkkokaupasta ja PostNord toimittaa tuotteen perille. Alusta on kehitetty yhdessä 3YOURMIND-kumppanin kanssa, ja se mahdollistaa saumattoman tuotannon pilvipohjaisessa ratkaisussa.

Ensimmäisenä uutta palvelua on testattu Sony Mobilen 3D Creator -sovelluksella. Kyseessä on 3D-skannaussovellus, jossa käytetään apuna kamerakännykkää. Ratkaisun avulla voidaan tallentaa minuutissa 3D-skannauksia kohteista käyttämällä neljää skannaustilaa: pääskannausta, kasvoskannausta, ruokaskannausta ja vapaaskannausta.

PostNord käyttää 3D-tulostuksessa Stratasys J750:tä, joka on täysivärinen 3D-monimateriaalitulostin. PostNord on solminut myös kumppanuuden 3D-tuotantoympäristöjen johtaviin toimittajiin kuuluvan 3YOURMINDin kanssa automatisoidun, täysin yksilöllisen ja saumattoman tuotantoprosessin luomiseksi.

PostNord tarjoaa 3D-tulostuksella kokonaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Esimerkiksi ortopedi voi tulostaa röntgenkuvan potilaasta ja suunnitella toimenpiteen sen avulla tarkasti. Myyjä voi esitellä myyntitapaamisessa fyysisen tuotteen tai uudesta prototyypistä voidaan tulostaa useita erilaisia versioita.

Uudessa PostNordin 3D-portaalissa voidaan työskennellä salatussa ympäristössä. Tarvittaessa käytettävissä on myös 3D-asiantuntijoita, jotka antavat neuvoja ja auttavat luomaan CAD-luonnoksia. PostNordin palvelussa voidaan tulostaa tällä hetkellä kovamuoveja (akrylaattimuoveja), kestomuoveja, ABS-muoveja ja nailonia.

LISÄÄ: PostNord Strålforsin 3D-portaali (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/