Nokia laajentaa Aalto-yhteistyötään

Tekoälytutkimus on yksi uusista Nokian ja Aalto-yliopiston yhteistyön kulmakivistä. Uuden kumppanuussopimuksen tarkoituksena on edelleen vahvistaa, laajentaa ja systematisoida jo monipuolista yhteistyötä.

Nokialla ja Aalto-yliopistolla on pitkä yhteinen historia. Tutkimusyhteistyötä on tehty viime aikoina muun muassa Nokia Bell Labsin sekä Aallon ja Helsingin yliopiston yhteisen Nokia Advanced Research Centerin (NCAR) puitteissa. Vuonna 2017 Nokia Bell Labs nimitti Aallon Distinguished Academic Partner -yliopistokseen.

Tieto- ja viestintäteknologia on merkittävä tutkimuksen painopistealue, jota täydennetään nyt tekoälytutkimuksella. Tällä alueella Nokia Bell Labsin kanssa yhteistyötä tekevät erityisesti Aallon sähkötekniikan ja perustieteiden korkeakoulut, joissa on alueeseen liittyvää vahvaa osaamista.

”Nokian tulevaisuuden visiossa automaatiolla on tärkeä rooli, ja se tulee jatkossa enenevässä määrin perustumaan tekoälyyn. Meille on tärkeää, että Suomessa on alan vahvaa osaamista kuten Aallossa ja että sitä edelleen kehitetään ja laajennetaan”, sanoo Nokian verkkoliiketoiminnan tutkimuksesta ja teknologiasta vastaava johtaja Lauri Oksanen.

Sopimus kattaa tutkimuksen ohella myös opetukseen, osaamisen kehittämiseen, kampuksen kehittämiseen sekä rekrytointiin liittyvää yhteistyötä. Tavoitteena on laajentaa yhteistyötä opetukseen liittyvissä projekteissa. Lisäksi osapuolet aikovat aktiivisesti kartoittaa uusia Aallon ja Nokian kampusten ja verkostojen tarjoamia yhteistyömahdollisuuksia.

Kuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/