Tehokkaat pikalatausasemat Suomeen

Kesko tuo Suomeen Volkswagenin, BMW:n, Daimlerin ja Fordin omistaman Ionityn sähköautojen pikalatausasemat. Ne tarjoavat 350 kW:n lataustehon, kun nykyiset pikalatausasemat tarjoavat 50 kW:n latauksen.

Keskon K-ryhmä ja autonvalmistajien omistama Ionity tuovat Suomeen kolme  suurteholatausasemaa. Ne tulevat K-ryhmän kauppapaikkojen yhteyteen Helsingistä Turun, Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille.

Suurteholatausasemat ovat osa Ionityn Euroopan laajuista latausverkostoa ja ne täydentävät kesäkuussa julkaistua uutta K-Lataus-verkostoa. Kaikilla kolmella suurteholatausasemalla on latauspiste neljälle autolle.

Suurteholatausasemilla voidaan ladata autojen akkuihin 15 minuutissa noin 300 kilometrin ajomatkan, kun ladattava sähköauto hyödyntää koko lataustehoa.

Tarkat suurteholatausasemien sijainnit ja rakennusaikataulu julkaistaan myöhemmin. Hanke  laajentaa Keskon panoksia sähköautojen latausbisneksessä. Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että K-ryhmä rakentaa Suomeen koko maan kattavan sähköautojen latausverkoston.

Ionity on rakentamassa Eurooppaan noin 400 suurteholatausasemaa vuoteen 2020 mennessä. Ne toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla ja tukevat monen eri merkin sähköautoja.