Sähköautojen vanhat akut sähkövarastoksi

Hyundai on valinnut Wärtsilän kumppanikseen hyödyntämään sähköautokäytöstä poistettuja akkuja energian varastoinnissa. Mukana on  myös Wärtsilän yhdysvaltalainen Greensmith-yritys, joka tarjoaa energian varastoinnin ohjelmisto- ja integrointipalveluita.

Hyondain ja Wärtsilän yhteistyö luo uudenlaista liiketoimintaa sekä markkinoita energian varastointiin tarkoitetuille järjestelmille, ja sen tarkoitus on hyödyntää akkuja monen kokoisissa sovelluksissa.

Kumppanuus tähtää energian varastoinnin lopputuotteisiin ja ratkaisuihin, joiden ansiosta Hyundain sähköautokäytöstä poistetut akut voidaan hyödyntää Wärtsilän asiakkuuksissa.

Tärkeä osa yhteistyötä on Wärtsilän yhdysvaltalainen Greensmith-niminen yritys, joka tarjoaa energian varastoinnin ohjelmisto- ja integrointipalveluita. Greensmithillä onkin tiedotteen mukaan  keskeinen rooli Wärtsilän visiossa kohti uusiutuvan energian käyttöä joustavuuden, luotettavuuden ja integraation avulla.

’’Sähköautoakkujen mahdollisuuksien yhdistäminen energia- ja integraatio-osaamiseemme alleviivaa sitoutumistamme älykkäitä teknologioita käyttävien kestävien yhteiskuntien rakentamiseen, sanoo Wärtsilä Energy Solutionsin johtaja Javier Cavada.

Vuonna 2025 markkinoilla on 29 gigawattituntia sähköautokäytöstä poistettua akkukapasiteettia. Se on paljon enemmän kuin tällä hetkellä sähköenergian varastointiin käytössä oleva noin 10 gigawattituntia.

’’Energian varastointi on looginen askel sähköautokäytössä olleiden akkujen jälkimarkkinoilla’’, sanoo Hyundai Motor Groupin strategia- ja teknologiadivisioonan varapääjohtaja ja innovaatiojohtaja, tohtori Youngcho Chi.

Hyundai Motor Group kehittää parhaillaan yhden megawatin tehoista energian varastointiin tarkoitettua järjestelmää, joka hyödyntää Hyundai Ioniq Electric- ja Kia Soul EV -sähköautoissa käytettyjä akkuja. Järjestelmän esittelylaitteisto on sijoitettu Hyundai Steelin tehtaalle.

Kuva: Wärtsilä Energy Solutionsin johtaja Javier Cavada ja Hyundai Motor Groupin innovaatiojohtaja, tohtori Youngcho Chi ja Greensmith Energyn vetäjä, John Jung.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!