Helpommin IoT-antureita korttijärjestelmiin

Verkkoon kytkettyjen esineiden tuotekehitystä voidaan nopeuttaa uusilla IoT-kehityspaketeilla. Yksi markkinoiden täydellisimpiä on piirivalmistaja Rohmin SensorShield, joka sisältää Arduino-kortin lisäksi avoimen koodin ohjelmistotyökalut sekä joukon antureita ja sovitinkortteja.

Rohmin SensorShield-EVK-003 -kehityspaketilla uusien anturien toiminta onnistuu yksinkertaisesti liittämällä tarvittavat anturit ja lataamalla avoimeen koodiin perustuva esimerkkikoodi. Rohm lupaa että haluttu anturiympäristö on rakennettavissa vain viidessä minuutissa.

Kun anturien toiminta on selvä, on paljon helpompi aloittaa lopullisen sovelluksen suunnittelu. Tämä sallii välittömästi anturien toiminnan testaamisen ja toiminnan ymmärtämisen.  Anturien liittämisessä ei tarvita juottamista tai monimutkaisia johdotuksia, vaan anturipiiristä ja pienestä piirilevystä koostuvat anturimoduulit liitetään yksinkertaisesti niille tarkoitettuihin 4- tai 5-nastaisiin liittimiin.

Kokeilusarja sisältää kahdeksan erilaista anturilevyä: kiihtyvyysanturi, paineanturi, magneettikentän voimakkuusanturi, valoisuus- ja läheisyysanturi, värianturi, optinen sydämen sykkeen anturi, lämpötila-anturi sekä Hall-anturi. Viisi antureista liittyy I2C-väylään, kaksi tarjoaa analogisen ulostulosignaalin ja yksi tarjoaa digitaalisen tilatiedon.

Paketti sisältää ohjelmistokehitystyökalujen, antureiden ja sovitinkorttien lisäksi myös Arduino-laajennuskortin (Shield-EVK-001 Arduno Shield). Oman Arduino-kortin omistavat voivat hankkia SensorShield-EVK-003:n tai anturisuoja ja anturin arvioinkortit myös erikseen.

Rohmin kehityspaketin dokumentit jaavoimen koodin ohjelmistomateriaalit ovat ladattavissa yhtiön verkkosivuilta. Arduinon lisäksi SensorShield-EVK-003 on yhteensopiva mbed-kehitysympäristön kanssa.

Lisää: Rohm (LINKKI), Sensor Shield -tukimateriaali (LINKKI), SensorShield-EVK-003-tuotetieto (LINKKI), käyttöohjedokumentti (LINKKI, pdf) ja EMEA-jakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/