Jyväskylä sai tekoälykonferenssin – yrityksiä mukaan8

Kansainvälinen laskennallisten tieteiden ja tekoälyn tiedekonferenssi järjestetään Jyväskylään ensi vuoden kesäkuussa. Eccomas-konferenssin fokus on tekoälyn soveltamisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa. Mukaan halutaan laajalti yrityksiä sovelluksineen.

Konferenssi järjestetään yhteistyössä Eccomasin Industry Interest Group -ryhmän kanssa, jonka tavoite on edistää yliopistojen ja yritysmaailman välistä vuorovaikutusta. Käytännön järjestelyistä vastaa Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunta

’’Konferenssi tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen alan tilanteeseen ja osaamiseen kansainvälisesti, kertoo konferenssin yhtenä puhemiehenä sekä Eccomas-organisaation johtoryhmässä toimiva dosentti Tero Tuovinen Jyväskylän yliopistosta.

Kongressin aiheet ovat nousseet viime aikoina voimakkaasti esiin tiedemaailman lisäksi muuallakin yhteiskunnassa. Laskennallisten tieteiden avulla voidaan jo parantaa suorituskykyä ja tuottavuutta useilla eri aloilla, ja myös tekoälyn merkitys ja sovelluskohteet lisääntyvät nopealla tahdilla.

’’Uskomme tapahtuman kiinnostavan erityisesti yrityksiä, sillä sen tieteelliset aiheet menevät lähelle tämän päivän konkretiaa ja suoraa hyödynnettävyyttä teollisuudessa’’, Tuovinen jatkaa.

Molempien tekniikoiden mahdollisuudet lisääntyvät jatkuvasti ja samaan aikaan teollisuus verkottuu yhä tiiviimmin, jolloin esiin nousee myös uusia haasteita. Siksi on tärkeää perehtyä sekä niihin haasteisiin että mahdollisuuksiin, joita alojen soveltaminen yritysmaailmaan ja nykypäivän monimutkaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin synnyttää.

Lisää: Computational Sciences and Artificial Intelligence in industry (CSAI): the new technologies for solving future societal and economic challenges, 12.–14.6.2019, Jyväskylä (LINKKI).

Kuvituskuva: IBM

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!