Uudenlainen ARM-ohjainpiiri bioantureihin

Analog Devices on julkaissut mikro-ohjainpiirin, joka mahdollistaa älykkäiden sähkökemiallisten antureiden toteuttamisen. Piiri soveltuu käytettäväksi teollisuuskaasun tunnistukseen, instrumentointiin tai jopa elintoimintojen ja tautien seurantaan.

Analog Devicesin ADUCM355 on mikro-ohjain, jossa on sisään rakennettuna biologiset ja kemialliset tunnistusliitännät.  Siinä on myös vähän tehoa kuluttava 26 MHz kellotaajuudella toimiva ARM Cortex M3 –prosessoriydin.

ADUCM355 on valmistajan mukaan ainoa tarjolla oleva siruratkaisu, joka sisältää potentiostaatin (8.5uA, 1.6uV RMS) ja sähkökemiallisen impedanssispektroskopian (EIS) toiminnallisuuden samassa pakertssa. Piirillä on 16-bittinen ja 400 kilonäytteen sekuntinopeudella toimiva AD-muunnin.

Uutuuspiirin luvataan tarjoavan parempaa luotettavuutta, joustavuutta ja merkittäviä kustannussäästöjä perinteisiin erilliskomponentteihin perustuviin mittaratkaisuihin verrattuna. Piiri on saatavissa 6×5 millin kokoisessa 72-nastaisessa LGA-kotelossa. Tarjolla on myös EmStatin uutuuspiiriin perustuva laitteisto- ja ohjelmistosuunnittelualusta.

Lisää: Analog Devices (LINKKI), tuotelinkki (LINKKI), EmStat Pico -kehitysalusta (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/