Qualcommin NXP-kauppa kaatui

Kännykkäpiirien valmistaja Qualcomm ei osta piirivalmistaja NXP:tä. Useaan otteeseen hintatarjoustaan nostanut Qualcomm ilmoittaa, että kauppa peruuntuu. NXP saa korvaukseksi kaupan peruuntumisesta noin kaksi miljardia dollaria.

Kauppa kaatui hinnan lisäksi Kiinan kilpailuviranomaisten penseyteen, jonka taustalla lienee myös Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasotaan viittaavat toimet.

Qualcomm kertoi alkuaan ostavansa NXP:n jo lokakuussa 2016. Kauppasumma oli alkuaan 47 miljardia dollaria.

Qualcommin hamuavan NXP:n tausta on Motorolan Freescale- ja Philipsin puolijohdeyksiköissä. Yritys valmistaa kaikkea teho- ja analogiapiireistä autojen piireihin, paikannuspiireihin ja langattomiin SoC-piiriratkaisuihin.

Puolijohdeyrityksiä on myyty kiihtyvään tahtiin tai yhdistetty isommiksi kokonaisuuksiksi. Rundas kaksi vuotta sitten japanilainen japaninalinen Softbank osti brittiläisen suoritinosaaja ARM:n 23,5 miljardilla dollarilla eli noin 30 miljardilla eurolla. Muita yrityskauppoja olivat Linear Technologyn myynti Analog Devicesille ja Intersilin japanilaiselle Renesasille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi