Googlen IoT/AI-suoritin pilvipalveluihin

Pilvipalveluiden hyödyntäminen täysmääräisesti vaatii uusia vaatimuksia tietoturvan ja tekoälysovellusten hyödyntämisessä. Nyt Google esittelee oman tekoälyn asic-kiihdytinpiirinsä tukemaan pilvipalveluidensa myyntiä. Katso myös muut Googlen Next 18 -tapahtumavideot.

Googlen esitteli  eilen San Franciscossa päättynessä Cloud Next 18 -tapahtumassa uuden IoT-piiriratkaisunsa. Uusi Edge-piiri on suunniteltu kiihdyttämään laskentaa IoT- ja tekoälysovelluksissa. Google kutsuu piiriään Edge TPU:ksi (Tensor Processing Unit) -nimellä. Piirin toimintaa varten on TensorFlow Lite ML-ohjelmistotuki.

Ratkaisussa tallennetaan ja käsitellään dataa paikallisesti, mutta tiedot ovat Cloud IoT -alustan käytettävissä.

Ratkaisulla halutaan varmistaa sovellusten toimintaa, kun halutaan normaalia parempaa vasteaikaa esimerkiksi video- ja audiosovelluksissa.

Google tarjoaa asic-piirin ja ohjelmistotuen lisäksi omaa pilvipalvelua Microchipin ja NXP:n piireillä ryyditettyä kehityskorttia, joka koostuu kuvan emolevystä ja SOM-lisäkortista.

Kehitysalusta on tulossa tarjolle lokakuussa 2018.

Korttitarjontaa ja verkkotukea tulee yrityksiltä: ADLINK Technology, Kelvin, Olea Edge Analytics, Smart Catch ja Trax. Kytkimissä tukena on Accton, Harting, Hitachi Vantara, Nexcom ja Nokia.

Myös Microsoft on esitellyt jo aiemmin pilvipalveluihin kytketyn tietoturvapiirin IoT-mikro-ohjaimiin.

Lisää: Google Edge TPU (LINKKI) ja kaikki Google Cloud Next ’18 -esitysvideot (LINKKI) sekä Microsoftin IoT-siruratkaisu 18.4.2018 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Aloituskuva: Uuden piirialustan esitteli Googlen IoT-alueen VP Injong Rhee.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/