IoT-läpimurto langattomiin kosteusmittauksiin

Suomi on rakenteiden kosteusmittauksessa maailman ehdotonta kärkeä. Uusin läpimurto on tamperelaisen Wiisteen langaton IoT-anturijärjestelmä, joka lähettää tarkat kuivumistiedot suoraan betonivalusta internetiin jopa kymmenen vuoden ajan.  Kuvan laitteella anturi voidaan lukea jopa kymmeniä vuosia.

Wiiste Oy:n ratkaisussa betonivaluun upotettavat anturit lähettävät tiedon betoninlaatan kuivumisesta reaaliajassa internetiin ja seuraavat kosteutta automaattisesti.

Wiiste Oy:n toimitusjohtaja Toni Luopajärven kädessä betonivaluun upotettava IoT-anturi.

Kyseessä on tamperelaisyrityksen mukaan maailman ensimmäinen täysin automaattinen betonivalusta internetiin tietoa siirtävä ratkaisu. Se ei nosta mittauksen kustannuksia perinteiseen porareikämittaukseen verrattuna.

Uusia anturiratkaisu mahdollistaa kosteustilanteen seurannan periaatteessa kymmeniä vuosia, sillä vaikka antureiden akut loppuvat noin kymmenen vuoden kuluttua, mittausta voi jatkaa manuaalisella lukulaitteella (kuvassa).

Wiisteen uusimman anturiratkaisun testausjakso saatiin vietyä heinäkuun päätteeksi onnistuneesti loppuun. Langattomasti etäluettavat anturit tuleva myyntiin syys-lokakuun vaihteessa.

Yrityksellä on myös muita rakentamiseen liittyviä kosteuden ja lämpötilan anturiratkaisuja.

Lisää: Wiiste Oy (LINKKI) ja 23.11.2016 Uusiteknologia.fi:n uutinen (LINKKI)

Aloituskuva: Wiiste Oy:n kosteusantureiden lukulaite.