Assembly18: Pelataan nopeilla 5G-yhteyksillä

Helsingin messukeskuksessa alkavilla Assembly-digifestivaaleilla pilotoidaan myös Telian 5G-koeverkkoa. Pelaajat pääsevät tänään kokeilemaan verkkoa, jossa hyödynnetään Nokian ja Intelin Telialle toimittamaa 5G-tekniikkaa.

Tulevaisuudessa 5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaiseksi ja kapasiteettia jopa satakertaiseksi nykyisestä. Nopeakäänteinen verkkopelaaminen on erinomainen testi 5G:n ominaisuuksille.

Telia toteuttaa festivaaleilla 5G-turnauksen, jossa pelaavat nuorten lisäksi vanhemmat, jotka ovat yhdessä lastensa kanssa hioneet pelitaitonsa suositussa Overwatch-pelissä. Assemblyn 5G-yhteydet toteutetaan Nokian testitukiasemalla ja Intelin 5G-mobiilitestialustalla.

Turnaus mitellään Assembly-tapahtumassa 2. päivä elokuuta Omen by HP -lavalla kello 18:45 – 21:00.

“Pelaaminen on yksi 5G:n mielenkiintoisimpia käyttökohteita, kun sekä yhteyksien että laitteiden pitää tarjota varminta ja parasta. Tasainen, kiinteitä yhteyksiä vastaava pieni viive ovat 5G:n valttikortteja pelaamisen maailmassa”, sanoo Telian 5G-ohjelman johtaja Janne Koistinen.

Assembly on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä tietokonekulttuurin tapahtuma, joka kerää yhteen tuhansia pelaajia ja muita tietotekniikan harrastajia. Assembly jatkuu 5.8 elokuuta asti Helsingissä Messukeskuksessa.

Lisää: Assembly TV/Twitch TV (LINKKI).

Kuva: Telia 5G

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!