Salolainen RFID-yritys mielii kasvurahaa

RFID-tietokoneita ja -ratkaisuja tarjoava Nordic ID selvittää kuluvan vuoden aikana listautumista Helsingin Nasdaqin First North-markkinapaikalle vuoden 2018 aikana. Listautuminen tarjoaisi lisärahoitusta kasvun kiihdyttämiseen kehitys- tai yritysostojen kautta.

Vuonna 1986 perustettu Nordic ID tarjoaa RFID-laitteiden ja -tekniikan lisäksi pilvipohjaista PaaS-palvelua (PaaS, Platform as a Service) tavaravirtojen ja tuotteiden digitalisointiin sekä niiden seurantaan ja analysointiin. Yhtiön modulaarinen ohjelmistoalusta Radea, muodostaa perustan palveluille.

RFID-sovellusalueista merkittäviä ovat vähittäiskauppa, autoteollisuus ja teollisuuden tukipalvelut. Myös IoT tukee myös kasvua.

Nordic ID tarjoaa myös pintaliitettäviä RFID -moduuleita ja kehityskortteja.

’’Kysyntä pilvipohjaisille IoT-palveluille kasvaa voimakkaasti’’, sanoo Nordic ID:n toimitusjohtaja Juha Reima. ’’Kilpailuetumme syntyy kyvystä ja rohkeudesta rakentaa asiakkaan liiketoimintaa tukevia ratkaisuja, esimerkiksi  keinoälyyn (AI) ja koneoppimiseen perustuen’’, Reina sanoo.

Nordic ID:n viime vuoden liikevaihto oli 8,9 miljoonaa euroa ja 83 prosenttia siitä muodostui myynnistä Suomen ulkopuolella. Yhtiön toiminta oli voitollista, Yhtiön palveluksessa on noin 50 henkilöä Suomessa sekä yhtiön ulkomaisissa toimipisteissä.

Globaalin RFID-markkinan IDTechE arvioi olevan vuonna 2018 noin 11,5 mrd USD; sen on ennustettu saavuttavan jopa 14,1 mrd USD tason vuoteen 2022 mennessä (noin 23 % kasvu vuodesta 2018) ja yli 40 mrd USD tason vuoteen 2028 mennessä (lähes 300 % kasvu vuodesta 2018).

Nordic ID mahdollinen listausanti olisi arviolta enintään viisi miljoonaa euroa. Listautuminen mahdollistaisi yrityksen mukaan kasvustrategian, jonka pohjalta yhtiön tavoitteena on ylittää 40 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2023.

Kuvat: Nordic ID

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!