Partiolaiset ottivat anturit ja IoT-tekniikan käyttöön

Pääkaupunkiseudun partiolaisten Kliffa 2018 -piirileirillä Evossa riitti heinäkuun lopulla vipinää. Viikon kestäneelle leirille osallistui yli 5 500 partiolaista. Lisäksi suurleirin hiilijalanjälkeä mitattiin nyt antureiden ja  IoT-järjestelmän avulla.

Mittauksessa käytetyt anturit ja verkko rakennettiin pääkaupunkiseudun partiolaisten toimesta ja data kerättiin Microsoftin Azure -pilvipalveluun.

’’Seurasimme muun muassa saunojen lämpötiloja, vedenkulutusta ja käymälöiden täyttöasteita’’, kertoo Kliffan palvelukeskusoperaattorina työskennellyt Jouni Riuttanen. ’’Näimme, jos joku käymälä oli täyttymässä ja tiesimme, tarvitseeko korjaavia toimenpiteitä tehdä”.

Leirillä seurattiin päivittäin muun muassa saunojen lämpötiloja ja kosteusastetta, kylmäkonttien lämpötilaa, vedenkulutusta.

”Meillä on ollut aina haasteita mitata veden, sähkön ja internetin kulutusta leirialueella. Innofactor auttoi meitä keräämään dataa erilaisista mittareista ympäri leirialuetta”, kertoo leirin infrapalvelujohtaja Lauri Hållfast.

Power BI -raporttien luomisen toteutti Innofactor. ”Oli hienoa päästä auttamaan partiolaisia tärkeän asian mittaamisessa. Tässä tapauksessa anturitja verkko tuli heiltä ja me autoimme datan keräämisessä ja tuottamisessa helppolukuiseen visuaaliseen muotoon”, kertoo Innofactorin Business Architect Jasu Jaranka.

Leirin aikana kerätty IoT-data on järjestäjien mukaan myös pidemmällä aikavälillä todella arvokasta, kun sitä päästään analysoimaan tarkemmin. Saadun datan perusteella toimintaa voidaan kehittää tulevaisuudessa entistä ympäristöystävällisemmäksi.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!